Geçen hafta Safranbolu Belediye meclisinde yaşanan encümen ve komisyon üyelikleri mücadelesinin tabiri caizse bugün ikinci raundu gerçekleşti.

25 belediye meclis üyesine sahip olan Safranbolu belediyesinde 13 üye Cumhur İttifakını oluşturan AK Parti ve MHP'ye mensup iken, 12 meclis üyesi ise Millet İttifakı çerçevesinde CHP ve İyi Parti'ye ait.

Geçen hafta pazartesi günü İyi Parti'den bir meclis üyesinin katılamamasını fırsat bilen AK Parti ve MHP grubu encümen üyeliklerini CHP'nin elinden almış ve komisyon üyeliklerini de CHP'li belediyeyi azınlığa düşürmek için beşten üçe indirmişlerdi.

Bugün gerçekleştirilen Safranbolu Belediye meclis toplantısında AK Parti ve MHP'nin golüne karşılık CHP'de akla gelmeyecek bir gol attı.

İhtisas komisyonları yönetmeliğinde "Komisyonların bir yılı geçmemek üzere ne kadar süre için kurulacağı aynı meclis kararında belirtilir." maddesi doğrultusunda süreyi 1 yıldan 15 güne düşürdüler. Safranbolu Belediyesinde 2 CHP, 1 İyi Parti, 1 AK Parti ve 1 MHP meclis üyesinden oluşan 5 kişilik komisyon, 1 CHP, 1 AK Parti ve 1 MHP üyesi olmak üzere 3'e düşürülmüştü. Üye sayısının 3'e düşürülmesiyle CHP komisyonlarda çoğunluğu kaybedince komisyon süresini bir önerge vererek 15 güne düşürdüler. Bu kararın ardından AK Parti ve MHP komisyonlara üye vermeyeceklerini belirttiler.

CHP'li Safranbolu Belediyesi'nde encümen ve komisyon mücadelesi adeta komediye döndü. Alınan bu karar doğrultusunda 15 gün sonra yapılacak olan belediye meclis toplantısında komisyon üye sayıları ver süresi baştan belirlenecek.

Geçtiğimiz hafta yapılan meclis toplantısında ise CHP'nin elinden kaçırdığı 2 encümen üyeliği 10 ay sonra tekrar belirlenecek.