KARABÜK'ÜN TANINMIŞ SİYASET ADAMI MEHMET CEYLAN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKAN YARDIMCISI OLUYOR

CEYLAN'IN BAKAN YARDIMCILIĞI İLE İLGİLİ KARARNAME BİR KAÇ GÜNE KADAR İMZALANACAK

MEHMET CEYALN

22. ve 23. Dönem AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcılığı görevine getiriliyot.

Safranbolu eski Belediye Başkanlarından olan, Makine Yüksek Mühendisi, Ekonomist ve Planlama Uzmanı Mehmet Ceylan'ın Bakan yardımcılığı görevi Karabük'te heyecan oluşturdu.

Konya Selçuk Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü ile ODTÜ Yabancı Diller Yüksek Okulunu bitiren ve İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi, Makine Fakültesi ile ABD Western Illinois University’de Ekonomi alanında yüksek lisans yapan Ceylan,  Zonguldak Karaelmas Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde öğretim görevlisi, Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı’nda planlama uzmanı olarak da çalışmıştı.

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Başkan Yardımcılığı ve Türkiye-Suudi Arabistan Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerinde bulunan, NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi olan, daha sonra Kalkınma Bakan yardımcılığı görevine getirilen Ceylan, şimdi de Çevre ve Şehircilik Bakan yardımcılığı görevine getiriliyor.

Safranbolu Belediye Başkanlığı sonrası 2 Dönem Karabük Milletvekilliği ve  2 dönem Kalkınma bakan yardımcılığı yapan Ceylan, evli ve 3 çocuk babası.