ÇELİK İŞ SENDİKASI KARABÜK ŞUBE KONGRESİ YAPILDI

ÇELİK İŞ'İN YENİ ŞUBE YÖNETİM LİSTESİ SİYASİ İRADEDEN VE BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ'DEN TEPKİ GÖRDÜ

Çelik-İş Sendikası Karabük Şubesi tarihinde görülmemiş bir genel kurul süreci yaşadı. Çelik-İş'li ve delege, yönetim kurulu adaylarını ancak sabah salona geldiklerinde öğrenebildi.

Geçmişte dikkate alınan bölgesel ve siyasi dengeler tamamen göz ardı edildi. Şehrin üst düzey yönetiminin görüş ve önerileri hiç dikkate alınmadı, aksine tam tersi yapıldı.

Kulislerde konuşulanlara göre, AK Parti kanadından yönetime yazılan bir isim için, AK Parti Eski İl Başkanı Timurçin Saylar “Biz bu isim için teşkilat olarak referans olamayız” demesine rağmen yönetici yapıldı. İddialara göre bu isim çocuklarını FETÖ okullarından, 15 Temmuz darbesinden aylar sonra aldı.

AK Parti'nin yeni İl Başkanı İsmail Altınöz ise "Bizim yönetim listesine vermediğimiz hiç bir isim partimizi temsil edemez" dediği, hatta Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci ile ciddi bir tartışma yaşadığı ifade ediliyor. Yaşananlar sonrası AK Parti İl Başkanı kongreye gitmedi.

Yine MHP İl Başkanı Dr. Adem Kar’ın bizzat Genel Başkan Yunus Değirmenci’ye “Camiamızı temsilen Meral Akşener’i karşılamaya gidenleri yönetime yazamazsınız, bizim adımıza birisini yönetime yazacaksanız o ismi benden ve belediye başkanımızdan almalısınız” dediği, ancak buna rağmen o ismin de yönetici yapıldığı konuşulanlar arasında.

Yaşanan bu iki gelişme, “Sendika FETÖ’cülere ve Yurtta Sulh, Cihanda Sulhçulara mı teslim edildi?” sorusunu akıllara getirdi.

Çelik-İş tabanının bu süreçte en fazla tepki gösterdiği isim ise Şube Başkanı Ulvi Üngören oldu.

KARDEMİR çalışanları “Biz onu 2011 sürecinden sonra hür irademiz ile şubenin başına getirdik, ancak bu o gücü asla kullanamadı, şubemizden genel merkeze giden adama teslim oldu. Delege seçimlerinde birlik ve beraberlik dediler, listeler birlikte yapıldı. Peki yönetim belirlenirken neden birlik ve beraberlik olmadı, yoksa bu listeyi Recep Akyel ile birlikte mi yaptılar? Şayet öyleyse bunu açıklamalı, bu liste kimin listesi?” şeklinde tepkilerini dile getiriyor.

Konuyla ilgili eleştiri oklarını üzerine çeken bir diğer isim ise Çelik-İş’in Onursal Başkanı Ferudun Tankut.

Ona da “Türk Metal Sendikası yüzünden işten atılan arkadaşlarımız Kardemir girişine çelenk koyarken, o çelengi Karabükspor’un önüne koyun diye bağıranlar, Genel Merkez’de Cengiz Güle, Başkanım aidatları keselim, bunlar küme düşsün diye bağıranlar yönetici yapıldı, o da seyretti” eleştirileri yapılıyor.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından hedefteki isim ise şüphesiz Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Recep Akyel'di.

Akyel, henüz 3 yıllık işçi iken Ülküm İşçiler Derneği sayesinde profesyonel şube yöneticisi oldu. 2010 yılında yaşanan yetki mücadelesinin ardından şube görevden alınınca HES Projesine işçi olarak gönderildi. Daha sonra bir anda genel merkez yönetimine seçildi ve dönemin Genel Başkanı Cengiz Gül’ün sağ kolu oldu. O süreçte en büyük zulmü ise kendisini bu günlere getiren Ülküm İşçilere yaptı ve Türkiye genelindeki şubelerin içini boşalttı. Genel Başkanlık değişim sürecinde ise bir anda Yunus Değirmenci’nin saflarına geçti. Sıkı bir Akşener’ci olduğu iddia edilen Akyel’in, kendisine yakın isimleri, Meral Akşener’e destek için çevre illere dahi gönderdiği MHP ve Kardemir camiasında konuşulan iddialar arasında. Yine iddialara göre bu durum, Ülküm İşçiler Derneği ve MHP Genel Merkezi tarafından yakından takip ediliyor.

Ayrıca, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin yaşananlara büyük tepki gösterdiği, “Bizim camiamızın adını kimse kendi çıkarları için kullanamaz, gerekirse Sayın Genel Başkanımıza, hatta Sayın Cumhurbaşkanımıza kadar çıkacak ve bu konuyu anlatacağım” dediği son bir haftadır şehirde konuşuluyor.

Yapılan Kongre sonrası Karabük Şube Yönetim listesi ise şu isimlerle şekillendi; Ulvi Üngören, Emrullah Aydın, Ali Bilen, Mustafa Karayel ve Kenan Yılmaz.