Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, geçen yıl çok önemli projelere imza atarak güzel işler yaptıklarını söyledi.

BAŞKAN ÇAYLI

Başkan Çaylı düzenlediği basın toplantısında, geçen yıl en büyük projelerinden olan seyir terası çalışmasının olduğunu belirterek, “Büyük İl Belediyelerinin ancak gerçekleştirebileceği 5-6 milyon maliyetli bir projeye başlamanın dahi büyük bir düşünce olduğunu bize söylüyorlar. Bu projede resturant, kafeterya, mutfak, mescitlerimiz ve ön terasımız ümit ediyorum ki, ramazan ayına yetişecektir.

Yine, burada 6 adet bungalov evin temellerini attık. Çevre duvarların ve iç duvarların tamamını çektik. 10 bin metrekare parke taşımız hazır. Havaların açmasıyla birlikte zemin düzenlemesinin ardından resturant ve kafeteryanın ön cephesinin parkesini döşeyeceğiz. Yine, 2015 yılı içinde seyir terasından Şeker Kanyonuna uzanan 5,6 kilometrelik araç ve yürüyüş yolunu hizmete sunduk.

İnsanlarımızın ücret ödemeden aileleriyle yaz günleri piknik yapabilecekleri Çıra Pazarı’nda çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Burada duvarlar yükseltilerek zemini kota getirdik. Zemini kilitli parke ile döşeyeceğiz. Tuvaletler yapacağız ve mescitte olacak. Oturma gruplarının sayılarını artıracağız. Yeni bir çocuk oyun grubu kuracağız. Böylelikle, park sorunu olmayan Çıra Pazarı’nda aileler diledikleri gibi rahat bir ortamda piknik yapabilecek” dedi.
Çaylı, 7 yıldır görevde olduklarını ve sayısız hizmet gerçekleştirdiklerini kaydederek, belediye olarak asfalt, su, konut, alt ve üst yapı, hizmet aracı, çevre düzenlemesi, yol, park, sosyal hizmetler konularında yaptıkları çalışmaları anlattı.

YENİCE DOĞA TURİZMİNDE İDDİALI

Karabük’ün Yenice ilçe Belediye Başkanı Zeki Çaylı, sahip oldukları eşsiz doğa potansiyeli ve devam eden altyapı, tanıtım çalışmalarından sonra Türkiye’de doğa turizminde iddialı konuma geleceklerini söyledi.

Başkan Çaylı, Çaylı, Orman Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre yüzölçümünün yüzde 71’i ormanlarla kaplı olan Türkiye’deki birinci il’in Karabük, yine yüzölçümünün yüzde 86’sı ormanlarla kaplı olan Türkiye’de birinci ilçenin Yenice olduğunu belirterek, “ Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından Avrupa’da flora ve fauna bakımından acil korunması gereken 100 sıcak nokta belirleniş ve bu noktalardan 9 tanesi Türkiye’de olup, bunlardan biri de Yenice ormanlarıdır.

yeniceTüm doğa aktivitelerini gerçekleştirilebileceğiniz böyle eşsiz bir doğa potansiyeline sahibiz. Ankara, İstanbul gibi büyük metropollere araçla 3-4 saat, yine dünya çapında tanınan ve kültür turizminde marka olan Safranbolu’ya da 40 dakikalık bir mesafedeyiz. Tüm bu potansiyel ve avantajlarımızı göz önüne aldığımızda gelecek turizmde diyor ve belediye olarak altyapı ve tanıtım çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz.

Altyapı açısından önceliği konaklama sorununa verdik ve Yenice Orman İşletmesi’nden kiraladığımız 68 dönümlük bir alana restaurant, kır kahvesi ve 30 adet bungalov evden oluşan bir kompleks inşaatımız devam ediyor. 2017 yılı sonu itibariyle tamamen bitirmeyi hedeflediğimiz kompleksin Türkiye’de alanında örnek bir proje olacağına inanıyoruz” dedi.