PTT’DEN VİRÜSLÜ MAİL UYARISI

MAİL

Karabük PTT Baş Müdüresi Muhterem Demir, son günlerde dolandırıcıların PTT Kargo gönderi takip adı altında bilgisayarlara virüslü mailler gönderdiğini belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Demir, vatandaşların mail adreslerine PTT tarafından gönderilmiş gibi görünen ‘sahte mailler’ tespit ettiklerini belirterek, “Söz konusu maillerde bulunan linklere tıklandığında şirketimize ait gönderi takip sayfasının bir benzeri açılmakta olup, ‘Adres Değişiklik Formu’ nun indirilmesi istenmektedir.

Dosyanın indirilmesi durumunda içerisinde bulunan virüs kişinin bilgisayarına bulaşmakta ve bilgisayardaki veriler ulaşılamaz olmaktadır.Müşterilerimizin mağdur olmamaları için maile gelen linki tıklamamaları ayrıca zararlı siteden indirilen dosyanın zamanla farklı türevleri çıktığından etkilenmemek için bilgisayarlarında antivirüs programlarının en güncel halini bulundurmaları kendi güvenlikleri açısından elzemdir” dedi.

Öte yandan virüsün farklı firmalara uyarlanmış versiyonlarının olduğu ve özellikle gsm operatörleri, alışveriş sitelerinden geliyormuş gibi maskelenerek gönderilmesi ve de  birçok farklı türünün dolaşımda olduğu biliniyor.

Bu tür e-postalara karşı alınacak en önemli önlemlerden birisi; e-postanın gönderildiği adresi doğrulamanız olacaktır. Karmaşık adreslerden oluşan e-postaları açmak veya posta içeriğindeki bağlantıya tıklamak bilgisayarınızdaki tüm verilerinizi tehlikeye sokan bir virüsle sizi karşı karşıya bırakabilir.