Bir grup Karabük Üniversitesi öğrencisi tarafından sosyal medya üzerinden başlatılan ve "ŞEHİR İÇİ TAŞIMACILIK" sistemini tartışmaya açan "boykot" çağrısı lafta kaldı. 

BOYKOT

Üniversite öğrencileri tarafından kurulan ve öğrencilere yönelik paylaşımlarda bulunan facebook sayfasına gelen şikayetler üzerine duyurulan boykot çağrısı internet üzerinden binlerce kişi tarafından destek toplasa da planlanan zamanda boykot gerçekleştirilemedi.

Üniversite civarında ve kampüs girişinde herhangi bir buluşmanın olmadığı ve minibüslerin normal olarak kullanılmaya devam edilmesi üzerine kampüs girişinde hazırda bekleyen çok sayıda polis ve basın mensubu alanı terk etti.

Geçtiğimiz günlerde Karabük ve Safranbolu minibüs yolcu taşımacılığı hizmetlerinde yaşanan aksaklıkların konunun tarafları ile görüşülüp, yaşanan sorunlara çözüm bulunması amacıyla Karabük Valiliği toplantı salonunda, Vali Yardımcısı Vekili ve Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak başkanlığında bir toplantı yapılarak şehir içi ulaşım konusunda bir çok konu ele alınmıştı.

Toplantıdan çıkan sonuca göre Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Karabacak, kentte hizmet veren 69 minibüsün yıl sonuna yeni, klimalı, kameralı ve internetli 17 kişilik minibüslerle değiştirileceği belirtilmiş, Rektör Yardımcısı Ali Güneş Üniversite yönetimince alınan karar gereği minibüslerin Üniversite içine gireceği ve içeride servis yapacağı belirtilmişti.