YAKLAŞIK 5 BİN KİŞİNİN KATILDIĞI YÜRÜYÜŞTE TÜRKİYE'Yİ TERÖRE TESLİM ETMEYECEĞİZ MESAJI



Karabük Üniversitesi’nde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı yürüyüşle İstanbul’daki terör saldırısı protesto edildi.

Kampüs içinde bulunan Rektörlük binası önünden başlayan ‘Teröre Lanet’ yürüyüşüne Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı. Yaklaşık 5 bin kişi, ‘Türkiye’yi teröre teslim etmeyeceğiz’ pankartı açarak ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle, ‘Ne mutlu Türküm diyene’, ‘Vatan sana canım feda’, ‘Hepimiz askeriz, hepimiz polisiz’ sloganları atarak kampüs içerisindeki Prof. Dr. Burhanettin Uysal Ay Yıldızlı Stadyumu önüne yürüdü. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Kur’an-ı Kerim okundu, şehitler için dua edildi. 

Rektör Prof. Dr. Refik Polat, saldırıları kınayarak, terörün asla hedefine ulaşamayacağını söyledi. Polat öğrencilerin organize ettiği bir yürüyüşe katılmaktan gurur duyduğunu ifade ederek şöyle dedi: 

“Allah’ın izniyle her zaman bu vatanın ve milletin birliği, bütünlüğü, beraberliği ve huzuru için hazır olduğumuzu bilmeliler. Yetiştirdiğimiz gençlerimizi dimdik ayakta, görüyoruz. İnşallah bundan sonra da bu vatanın birliği ve bütünlüğü için hep birlikte olacağız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu hain güçler şunu bilmeli. Ölüyoruz, demekki yaşanılacak, demekki güçleneceğiz demek ki daha da büyüyeceğiz.”