11. Uluslararası TRT Belgesel Ödüllerinde “En İyi Proje” ve “En İyi Belgesel” ödüllerini Karabük Üniversitesi kazandı.

11. Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen görkemli törenle sahiplerini buldu. Ödül töreni TRT Belgesel kanalından canlı olarak yayımlandı.

Törene TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’in yanı sıra iki Emmy ödüllü Geeta Gandbhir ve Cannes Film Festivali ödüllü Ida Panahandeh gibi çok sayıda ünlü isim, film yapımcısı, yönetmen, sektör temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

TRT tarafından 2009’da başlatılan “Uluslararası TRT Belgesel Günleri”ne bu yıl 101 ülkeden bin 397’si uluslararası kategoride olmak üzere toplam bin 605 film başvurusu yapıldı.

En İyi Proje “Uzak”

Karabük Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı Öğretim Görevlisi Musa Ak, 280 projenin yarıştığı proje destek yarışmasında “Uzak” adlı belgesel film projesiyle “En İyi Proje” ödülünü kazandı.

En İyi Belgesel Film “Uçan Adam”

Ulusal Öğrenci Filmleri Kategorisi’nde de yönetmenliğini Karabük Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü öğrencileri Uğur Ersöz ve Nusret Oğuzhan Yıldız’ın yaptığı “Uçan Adam” belgeseli “En İyi Belgesel Film” ödülünü kazandı. “Uçan Adam” belgeselinin danışmanlığını Öğr. Gör. Musa Ak yaptı.

Belgeselin Oscar’ı olarak bilinen TRT Belgesel Ödüllerinde iki ödül kazanan Karabük Üniversitesi, belgesel sinema alanında Türkiye’nin bir numarası oldu.