Sosyal medyada yer alan bazı iddiaların ardından bir yerel haber sitesinde konunun hassasiyeti ve ciddiyeti gözetilmeden kaleme alınarak yayınlanan haber üzerine Karabük Üniversitesi Rektörlüğü sert bir açıklama yaptı.

Karabük Üniversitesi kantinlerinde bayrakların kaldırıldığına yönelik iddiaların ele alındığı söz konusu haber, "KBÜ'de Bayraklar Kaldırılıyor, Yazıklar Olsun" başlığı ile yayına alınmış rektörlüğün sert yanıtının ardından kısa süre sonra yayından kaldırılmıştı.

Karabük Üniversitesi Rektörlüğü, "Üniversite öğrencilerini kendi siyasi emellerine ve çıkarlarına alet etmek isteyen bazı mihraklar" diyerek tanımladığı kişiler karşısında gerekli haklarını adli makamlar nezdinde sonuna kadar arayacağını belirterek söz konusu haber için "düzmece" ve "yalan haber" ifadelerini kullandı.

Rektörlük tarafından yapılan açıklamanın tamamı ise şu şekilde; "Karabük Üniversitesi ve yönetimi aleyhine son günlerde AY YILDIZLI AL BAYRAĞIMIZ alet edilmeye çalışılarak bir oyun oynanmaktadır. Üniversitemiz öğrencilerini kendi siyasi emellerine ve çıkarlarına alet etmek isteyen bazı mihraklar; düzmece sosyal medya mesajları ile provokasyon yapmak istemelerine rağmen, üniversitemiz yönetiminin sağduyulu yaklaşımı ile kampüsümüzdeki sükûneti bozamamışlardır. Bunun üzerine oyun sahipleri, olmayan bir kararı uygulanmış gibi göstererek bayrakların kaldırıldığı yalan haberleri ile provokasyonu bir adım daha ileri götürmek istemişlerdir. Üniversitemizi ve yönetimini TÜRK BAYRAĞI’na muhalifmiş gibi göstermek isteyenler, en önemli ortak değerlerimizden birisi olan TÜRK BAYRAĞI’mızın kampüsümüzün en güzide yerinde dalgalandığını görmekten acizdirler. Buradan Üniversite Yönetimi olarak oynanmak istenen oyunun farkında olduğumuzu belirtir, adli makamlar nezdinde kurumsal ve kişisel haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz."