Karabük İl Emniyet Müdürlüğü önemli bir projeye daha imza atmaya hazırlanıyor. İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mesud Yılmaz, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Emine Ulupınar ve beraberindeki emniyet personeli Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’yi ziyaret ederek proje hakkında bilgiler verdi.

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü, “Çocuk ve Gençler Koruma Destek Programı” kapsamında 2020 yılı içerisinde mesleki, kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlere hazırlanıyor. Projenin ortakları ise; Karabük Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR.

Kabulde konuşan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, çocuklara ve gençlere yönelik düzenlenen projelere her zaman büyük önem verdiklerini, bu projede de belediye olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirtti. Başkan Vergili; “Başta Sayın İl Emniyet Müdürümüz olmak üzere tüm teşkilatımızı kutluyorum, son derece iyi düşünülmüş bir proje, gençlerimizi suçtan uzak tutmak, onları sağlıklı beyinler olarak yetiştirmek ve üretime dâhil etmek çok önemli, bu proje ile bir gencimizi dahi suçtan uzak tutsak ya da üretime dâhil etsek bile hedefine ulaşmış sayarız, bizde belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa yaparız” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yaklaşık 6618 çocuk ve gence ulaşılması hedeflenen proje kapsamında; Aşçı Çıraklığı, Filografi, Satış Görevlisi, Bağlama ve Tenis kurslarının yanı sıra, hasta ve engelli bireylerin ziyareti, il ve ilçe gezileri, piknik ve sinema etkinlikleri, Çocuk Evleri ziyaretleri, okullarda eğirim semineri ve güvenli bilgisayar ve internet kullanımı semineri gibi etkinlikler planlanıyor.