Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet MESCİER, Karabük’ün il oluşunun 23.yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.


Başkan MESCİER yayımladığı mesajda;


“Karabük’ün ekonomik gelişimi Türkiye Cumhuriyeti ile başlamıştır. Cumhuriyete bir köy olarak dâhil olan Karabük, cumhuriyetin 72. yılında il mertebesine yükselmiştir.  1926 yılında devlet tarafından alınan iki karar Karabük’ün kaderini değiştirmiştir.


Bunlardan birincisi, Ereğli-Ankara arasında demiryolu yapımına karar verilmesidir. İkincisi Ankara-Çankırı-Karabük-Zonguldak-Ereğli demiryolu projesi bölgeye ulusal ve uluslararası yatırımları yönlendirmede lokomotif vazifesi görmüştür. 29 Kasım 1932 tarihine gelindiğinde Karabük tren istasyonuna kavuşan yerler arasına girmiştir.


6 Haziran tarihinin Karabük’ümüz açısından bir başka önemi daha vardır. 1937 yılında Demir Çelik Fabrikaları’nın temelleri atılmış, 3 Mart 1938’de makinelerin montajı başlamış ve montajı tamamlanan ilk ünite 6 Haziran 1939 tarihinde işletmeye açılmıştır. Böylece, ’çeltikten çeliğe’ sloganında ifade edildiği üzere, çeltik tarımından çelik üretimine geçilmiştir.


Bu duygu ve düşüncelerle, Karabük, 6 Haziran 1995 gün ve 22305 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 550 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Çankırı'dan; Ovacık ve Eskipazar ilçeleri ile Zonguldak'tan; Eflani, Safranbolu ve Yenice ilçelerinin birleştirilmesiyle Türkiye'nin 78. İli olan Karabük’ümüzün il oluşunun 23. yıl dönümünü kutlarım” dedi.