Belediyelerde müdürlüklere atanan isimlerin, belediye başkanlarının akrabası olması tartışılmaya devam ediyor.

CHP’li belediyelerde yaşanan akraba atamalarına yönelik CHP Genel Merkezi harekete geçerken, kardeşini özel kalem olarak atayan CHP’li Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, kardeşi Zafer Köse’yi görevden alacağını açıkladı.

CHP’li Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin kardeşini özel kalem müdür olarak işe başlatması, gerek CHP tabanında gerekse halk nezdinde hoş karşılanmayarak, tartışılmaya başlanmıştı

KILIÇDAROĞLU UYARMIŞTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta sonu Afyon Sandıklı’da yapılan çalıştayda, belediye başkanlarını hiçbir şekilde akraba kayırmacılığı yapmamaları konusunda uyarmıştı

Kılıçdaroğlu açıklamasında;“Belediyede siyaset yapacak kişi sadece belediye başkanıdır. Yardımcılarınız, müdürleriniz ‘Ben de siyaset yapacağım’ diyorsa onları kapının önüne bırakabilirsiniz. Belediyede yapacağınız her atama liyakatlı olacak, verdiğiniz her görevi yapacak ve gelip size talimat verecek. Verdiğiniz talimatı yapmıyorsa rahatlıkla görevden alabilirsiniz. Partinin genel başkanı olarak söylüyorum, ‘falan milletvekili aradı, onun akrabasıymış’ hiç dinlemeyeceksiniz. ‘genel başkanın akrabası’ hiç dinlemeyeceksiniz, kapının önüne koyacaksınız.” ifadelerini kullanmıştı.

KARABÜK NET HABER İKİ AY ÖNCE HABER YAPMIŞTI

Karabük Net Haber olarak 24 Mayıs tarihinde Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, kardeşi Zafer Köse'yi Özel Kalem Müdürü olarak atadığı haberini kamuoyu ile paylaşmıştık. Karabük il genelinde başka bir yayın kuruluşunun gündeme taşımadığı konunun arkasından Köse "Aldığım kararımın arkasındayım. Kardeşime güvenmeyeceğim de kime güveneceğim? Çalışma ekibimin içinde en yakın kişi olan Özel Kaleme tabi ki kardeşimi atayacağım ve kararımın arkasındayım" demişti.

İşte 24 Mayıs Tarihinde yaptığımız haberin linki;

ELİF KÖSE KARDEŞİNİ ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATADI