AK PARTİLİ SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI NECDET AKSOY’UN ETKİNLİKLERİNE PARTİNİN İL VE SAFRANBOLU İLÇE BAŞKANLARI KATILMADI

AKSOY, AK PARTİ’DEN İHRAÇ EDİLEN İL GENEL MECLİS BAŞKANI AHMET SÖZEN’İ DAVET ETMESİYLE TEŞKİLATLARDA SIKINTI OLUŞTU

aksoy

AK Parti’den iki dönemdir Safranbolu Belediye Başkanlığı görevini yapan Necdet Aksoy’un, SAKEM etkinlikleri ve açılışlarına AK Parti Karabük İl ve İlçe Başkanları ile yönetim üyeleri katılmadı.

Grup kararına uymadığı gerekçesi ile Genel Merkez MYK kararı ile Ak Parti'den ihraç edilen İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen’in Safranbolu Belediyesi’nin SAKEM etkinlikleri ve açılışlarına katılmasından dolayı AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar ve Safranbolu İlçe Başkanı Ali Kaya bu etkinliklere katılmadı.

TEŞKİLATLAR ZAAFA’MI UĞRATILIYOR

AK Parti’den ihraç edilen ve basına da AK Parti İl Başkanı ile teşkilatı ağır bir şekilde eleştiren Ahmet Sözen’i, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un ısrarla etkinliklere davet ettiği iddia ediliyor.

Safranbolu Belediyesi’ne bağlı SAKEM’in dün yılsonu etkinliklerine ve bu günde SAKEM şube açılışına katılan Ahmet Sözen’in ne adına davet edildiği AK Parti teşkilatları tarafından sorgulanmaya başlandı.

AK Parti kulislerindeki söylemelere göre; Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, ihraç edilen Sözen’i ısrarla ve bilerek davet ettiği yönünde iddialar ortaya atılıyor.

İl Başkanı Saylar’ın, Aksoy’u geçtiğimiz günlerde bu hususta uyarmasına rağmen, başta il teşkilatı ve Safranbolu ilçe teşkilatını zaafa uğratmak için bilerek ve isteyerek Sözen’i davet ettiği öne sürülüyor. İl Başkanı Timurçin Saylar’ın da, Necdet Aksoy’un bu tasarrufundan son derece rahatsız olduğu bilinmekte.

İL BAŞKANI ‘SÖZEN VAR’ DİYE KATILMADI

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar'ın iki gündür Safranbolu’da süren SAKEM etkinliklerine ve açılışlarına Ahmet Sözen’in bulunmasından dolayı katılmadığı ifade edilirken, İl teşkilatından da kimsenin bu etkinliklere katılmaması dikkat çekti.

Eski İl Başkanı Ömer Ayar’ın bu etkinliklere katıldığı gözlerden kaçmazken, İl Başkanı ve teşkilat yöneticilerinin bulunmaması akıllarda soru işaretleri oluşturdu.

İLÇE BAŞKANI KAYA TERK Mİ ETTİ

Safranbolu İlçe Başkanı Ali Kaya ise dünkü etkinliğin ilk dakikalarında bulunurken, daha etkinlikler başlamadan hiç bir şey demeden gittiği de görüldü. İlçe Başkanı Kaya dün ve bu gün, gün boyu devam eden etkinliklerin hiçbir yerinde bulunmadı.

safranboluaksyou

TEŞKİLATLAR RAHATSIZ

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un ısrarla Ahmet Sözen’i tüm etkinliklerine davet ettiği söylemleri karşısında İl ve Safranbolu ilçe teşkilatında rahatsızlıklar oluşturduğu da konuşuluyor.

Aksoy’un parti teşkilatlarını isteyerek ve bilerek zaafa düşürmeye çalıştığı yönünde görüş hakimiyetini daha da büyütüyor ve buna paralel olarak ta parti yöneticilerinin de tepkileri yoğunlaşmaya başlıyor.

Ne parti yöneticilerinin, ne de Aksoy’un bu konuda ağızlarını bıçak açmazken yaşanan bu rahatsız sürecin devam etmesi halinde krize dönüşeceği de kaçınılmaz bir sonuç olarak görülüyor.