SOSYAL MEDYADA KAMPANYA BAŞLATILDI

YAKIN DÖNEMDE ŞEHİT VERDİĞİMİZ ERCAN HIRÇIN VE ALİCAN ÖZTÜRK'ÜN İSİMLERİNİN YAŞATILMASI İÇİN BAŞLATILAN KAMPANYA HAKKINDAN BAŞKAN VERGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

kent meydanı

Doğu ve Güneydoğu’da şehit düşen asker ve polislerimizin isimleri Karabük merkez ve İlçelerdeki okullarda yaşatılırken, geçtiğimiz aylarda Mardin’de şehit olan polis memuru Ercan Hırçın’ın isminin kent meydanına, geçtiğimiz hafta Cizre’de şehit olan Özel Harekat Polisi Alican Öztürk’ün isminin ise mezun olduğu okula verilmesine ilişkin sosyal medya üzerinden başlatılan kampanyalar yoğun ilgi görüyor.

İnternet üzerinden imza kampanyası ve sosyal medya paylaşımı olarak gerçekleştirilen talepler binlere ulaşınca Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'den konuya ilişkin açıklama geldi.

AYRIMCILIK YAPMAMIZ SÖZ KONUSU OLAMAZ

Facebook hesabından açıklamadan bulunan Başkan Vergili, şu ifadeleri kullandı;
Değerli Hemşehrilerim

Son zamanlarda sosyal medyada bazı paylaşımlar yapılıyor,kampanyalar düzenleniyor ve yalnızca bir şehidimizin isminin Kent Meydanı'na verilmesi isteniyor.

Karabük'ümüz şimdiye kadar ne yazık ki,39'u asker,6'sı polis olmak üzere 45 şehit vermiş.O kardeşlerimiz de bizim şehitlerimiz ve hepsi bizim için en az ismine kampanya düzenlenen şehidimiz kadar değerli.

Onlarında,anneleri,babaları,eşleri,evlatları var.Kaş yaparken göz çıkartmamız,şehitlerimiz arasında bir ayrımcılık yapmamız,diğer şehit ailelerimizin ailelerini kırmamız söz konusu olamaz.

Ben sağduyulu Karabük Halkının büyük bölümünün de bizim gibi düşündüğüne inanıyor,bu konudaki düşüncelerimizi bilgilerinize arz ediyorum..