Geçtiğimiz Günlerde Karabük Üniversitesi’nin mezuniyet törenine katılan Samsun’un Bafra ilçesinde yerel gazetecilik yapan İbrahim Alaçamlı, törendeki aksaklıkları köşesinde yazmış ardından BRTV sahibi Mehmet Çetinkaya da bu gazeteci ile irtibat kurarak olayı Karabük Valisi Fuat Gürel ve KBÜ Rektörü Refik Polat üzerine kurgulanmasını sağlamıştı.

Bafralı gazeteci Alaçamlı’nın KBÜ mezuniyet törenine 40 Bin kişinin katıldığını, torunun mezuniyeti içinde Karabük’e geldiğini aracını park edecek yer bulamadığını, oturacak yeri zor bulduğunu ifade ederek, organizasyon eksikliklerini vurgulamıştı.

Alaçaml’nın yaşanmayan bir olayı sanki yaşanabilirdi diyerek, güvenlik zafiyetini adeta skandal bir olay haline getirmesi, olmayan bir olayın ‘olabilirdi’ diyerek büyütmesine çanak tutan BRTV sahibi Mehmet Çetinkaya akıl almaz bir uygulama yaparak, Bafralı gazeteciyi fena kandırdı.

Bafralı gazetecinin yaptığı haberler ve kendilerinin de bu gazeteciyi haber bülteninde telefon bağlantısına aldığından dolayı Karabük Üniversitesi Rektörlüğünden yazılı bir açıklama geldiğini belirten BRTV sahibi Çetinkaya, Bafralı gazeteciye Üniversite Rektörlüğünden yapılmayan bir yazılı açıklamayı yapılmış gibi yayınlattı.

BRTV sahibi Mehmet Çetinkaya’nın Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ın yazılı açıklaması diye Bafralı gazeteciye gönderdiği yazılı metin ise rektör yardımcısı Mustafa Yaşar ile aralarında gerçekleşen Whatsapp üzerinden yazılı sohbet olduğu ortaya çıktı.

REKTÖR ‘YAZILI AÇIKLAMAMIZ YOK’

Bafralı Gazeteci İbrahim Alaçamlı’nın 'KBÜ Rektörü çark etti. Haberimiz büyük etki gösterdi. Rektörlük özür içeren yazılı açıklama yayınladı’ şeklinde BRTV sahibi Mehmet Çetinkaya ile Rektör Yardımcısı Mustafa Yaşar’ın arasında geçen sohbetteki bazı cümleleri kullanması büyük şaşkınlık oluşturdu.

Konuyla ilgili sözlü bir açıklama yapan KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat “Bizim kesinlikle böyle bir açıklamamız yoktur. BRTV sahibi Mehmet Çetinkaya ile Rektör Yardımcımız Mustafa Yaşar’la aralarındaki sohbeti sanki Üniversite’nin resmi açıklaması kullanılmış. Söyleyecek bir şeyim yok.” Dedi.