Atatürkçü Düşünce Derneği Karabük Şubesi dün dernek binasında kongresini yaptı.

İki ayrı listenin seçime girdiği kongrede Dernek genel Merkez kararı gereği çarşaf liste uygulaması ile sandık konuldu.

77 dernek üyesinin oy kullandığı kongrede Av. Yaşar Koç’un listesi ile İsmet Kuzyaka’nın listesi çarşaf liste oylamasına tabi tutuldu.

CHP İL VE MERKEZ İLÇE BAŞKANI KONGREYE MÜDAHİL Mİ OLDU?

Kısa adı ADD olan Atatürkçü Düşünce Derneği Karabük Şubesinin kongresinde, CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır ile CHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Mustafa Erten’in diğer siyasi parti temsilcileri gibi kongreye davet edildiklerini ama kongre salonunda üyelerin oy verme noktasında müdahil olduklarını öne süren üyeler tepki gösterdi.

Oy sayımının sonuna kadar salondan ayrılmayan CHP il ve Merkez İlçe Başkanına ADD Karabük Şube Başkanlığına aday olan İsmet Kuzyaka’nın tepki gösterdiği ifade edilirken, bazı üyelerin “ADD, CHP’nin bir organı değildir. ADD başlı başına bir dernektir. CHP İl Başkanı CHP’nin yan kolu gibi derneğin seçimine müdahale etmesi ADD’ye karşı yapılan bir yanlıştır.” Şeklinde ifadelerde bulundular.

ADD BİNASI İÇLER ACISI DURUMDA

Türkiye genelinde bir çok ilde şubesi bulunan ADD’nin Karabük Şube binasının elektriklerinin borcundan dolayı kesik olduğuna işaret eden bazı üyeler “Dernek binası maddi imkansızlıklardan dolayı içler acısı durumda. CHP İl Başkanı kongrede gelip ‘şu adama oy verin, bu adama oy vermeyin’ şeklinde müdahale edeceğine maddi imkansızlıklar içinde bulunan derneğe destek versin önce.” Diyerek, düşüncelerini ifade ettiler.

SEÇİM SONRASI EN ÇOK OYB ALANLAR VE YÖNETİME GİRENLER

79 Üyenin katılım sağladığı kongrede 77 üyenin oyu geçerli sayıldı ve bu oylamaya göre yönetime en fazla oy alan şu isimler girdi;

Davut Çayır 46 oy, Yaşar Koç 43 oy, İsmet Kuzyaka 42 oy, Türkan Öner 41 oy, Emine Doğanlar 39 oy ve Hilmi İnce ile Orkun Aten de 37 oy alarak ADD Karabük Şube Yönetimini oluşturdular.

7 kişilik yönetim kendi arasında önümüzdeki günlerde yapacakları toplantı sonrası ADD Karabük Şube Başkanı belirlenecek.