Karabük Belediyesi, yaz aylarında halk sağlığını tehdit eden en önemli faktörlerinden biri olan sivrisinekle mücadele çalışmalarına devam ediyor.


Karabük Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte üremeye başlayan larva ve yumurtaların canlanmasını önlemek amacıyla çevresel ilaçlama hizmetine başladı.

İlaçlama ekipleri, şehir yaşamında üreme alanı olan kanallar, rögarlar ve ilk etapta üremenin yoğun olduğu aktif ve pasif yeşil alanlar, bataklık, sulak alanlar ve derelerde çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor.

Karabük Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan saha çalışmaları ve bilimsel çalışmalar sonucunda probleme neden olan türün Similium türü sinekler olduğu tespit edilerek, dünyadaki Similium mücadele programlarında kullanılan tek ürün olan ve balıklar, kuşlar, kurbağalar, arılar, insanlar ve memeli hayvanlar için güvenli, çevreye herhangi bir zararı olmayan sadece hedef canlı Similium türü üzerinde etkili, Bacillus Thuringiensis Israelensis ilacı ile biyolojik mücadele başlatıldı.

Uygulama çalışmasında etkinliği uluslararası alanda ispatlanmış, balıklar, kuşlar, kurbağalar, arılar, insanlar ve memeli hayvanlar için güvenli çevreye herhangi bir zararı olmayan sadece hedef canlı Similium türü üzerinde etkili, aktif maddesi Avrupa Birliği Biyosidal direktifinde (98/8EC) onaylı, dünyadaki Similium mücadele programlarında kullanılan tek ürün olan Bacillus Thuringiensis Israelensis kullanılmıştır.