Demokrasilerde iktidar kadar muhalefetin de çok önemi vardır.

Özellikle ana muhalefet partisi ne kadar güçlü olursa, ülkeyi yöneten partinin ve liderinin hizmetleri de o kadar yüksek olur.

Muhalefetsiz iktidar olur mu?

Olmaz…

En azından demokratik sistemlerde olmaz.

Bu bilgileri ilkokul çağlarından bu yana herkes okumuştur, dinlemiştir.

Ama muhalefetsiz hükümet yönetimini son aylarda Karabük’te yaşıyoruz.

2002 Yılından bu yana Karabük ilk defa bir muhalefet milletvekilini TBMM’ye gönderdi. (2015 Haziran seçimlerinde 6 ay görev yapabilen MHP Milletvekili Durmuş Yalçın hariç)

Karabük il olalı 1995 yılından bu yana, 25  Yıl aradan sonra CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy seçmenlerin oyu ile TBMM’de…

Ana muhalefet partisine mensup bir milletvekili olarak yapması gereken iki görevi var.

Bir; TBMM’de yasama görevini yürütmek.

İki; Seçim bölgesinde muhalefet milletvekilliği görevini yapmak.

24 Haziran seçimlerinin üzerinden beş ay geçmesine rağmen, ana muhalefet milletvekilimiz Sayın Dr. Hüseyin Avni Aksoy’un daha Karabük ile ilgili bir görüş beyan ettiğini, iktidar milletvekillerinin çalışmaları ve tasarrufları ile ilgili daha bir eleştiri yaptığını görmedik.

Sayın Vekil, Karabük Sağlık sektöründe uzun yıllar doktorluk yapan biri ve Karabük’ün kamu sağlık sektörünün içinde bulunduğu durum ortada.

CHP Milletvekili olarak, çıkıp tek bir kelime etmiş değilsin.

Safranbolu Devlet Hastanesinde bir hemşirenin yeri değişti diye neredeyse başhekim istifa noktasına geldi. İktidar milletvekillerinden biri bu konuyla ilgili başhekime etmediğini, yapmadığını bırakmadı.

Yine Safranbolu Devlet Hastanesi, Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi, Ağız Diş Hastanesi gibi kamu sağlık kurumlarımızın içinde bulunduğu durum ortada.

Halka verdikleri sağlık hizmetlerinin kalitesi dibe vurmuş halde.

Ağzını açıp tek bir kelime ettiğin yok.

Hadi diğer kamu hizmetlerinden anlamıyorsun, kendi sağlık sektörünün içinde bulunduğu sorunları da mı bilmiyorsun?

Ana Muhalefet Milletvekili olarak, hiçbir şey yapamıyorsan, sorunların ele alındığı bir metin hazırlayıp, ayda bir yazılı basın açıklaması dahi yapmıyorsun.

“Karabük’ün şu, şu sorunlarını çözmekte iktidar milletvekilleri çalışmaları yetersiz kalıyor” şeklinde bir açıklama dahi yapmadın.

Karabük yerel basınına o kadar uzaksın ki, birisini arayıp muhalefet milletvekili olarak Karabük’ün eksiklikleri ile ilgili görüş beyan etmiyorsun.

TBMM’de odana gelenler ile turistik gezi gibi fotoğraf çektirip, sosyal medyana koyuyorsun ama sosyal medyanda Karabük’ün sorunlarına dair hiçbir açıklama yazmıyorsun.

Senin mevcut iktidar milletvekillerinin altında iğneli fıçı olman gerekirken, ne ortalıklarda görünüyorsun, ne sesin soluğun çıkıyor.

Seçimlere altı ay, bir sene mi kala çıkıp ortalıklarda kükreyeceksin, bağırıp çağıracaksın.

Sahi…

Sayın CHP Karabük Milletvekili Dr. Hüseyin Avni Aksoy…

Sen son aylarda ne iş yaparsın?