Dün Safranbolu eski çarşı mevkinde CHP’nin astığı bu Salı günü yapılacak olan Muharrem İnce’nin mitingine davet pankartını AK Partililer indirmişti.

Yasak olduğu gerekçesi ile pankartın indirilmesi kararı İlçe Seçim Kurulu tarafından alınırken, kolluk kuvvetlerinin pankartı indirmesi gerekirken AK Parti seçim minibüsü üstüne çıkarak CHP’lilerin pankartının indirilmesi ve ardından alkışlanması ile ilgili video sosyal medyaya ve basına düşmüştü.

CHP Safranbolu İlçe Başkanı Bahtiyar Acar ile İl Başkanı Abdullah Çakır meydana gelen olaya tepki göstermiş ve partililerini oluşan gerginliği azaltmak için sağduyuya davet etmişlerdi.

Konu ile ilgili AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Av. Mehmet Sarı yazılı bir basın açıklaması yaparak, yaşananları kendilerinin de tasvip etmediğini ifade ederek, şu görüş ve düşüncelere yer verdi;

“Basında ve sosyal medyada, partimizi hedef alan video görüntüleri ile ilgili halkımızı bilgilendirmek amacıyla bu açıklamayı yapıyoruz.

Meydana gelen olayı biz de tasvip etmiyoruz. Ancak daha önce Kaymakamlık seçim güvenlik toplantısında alınan karar gereği, tarihi Safranbolu’da (Eski çarşı bölgesinde) parti bayrak,flama ve pankartlarının asılması yasaklanmıştır. Bu yasağa uymayarak siyasi parti afişlerinin asılması doğru değildir. Olayın vuku bulduğu yerdeki konak işletmecisinin rızası hilafına işletmenin önüne afiş asılmıştır. Olayın olduğu gün konak işletmecisi kendi imkanlarıyla afişi kaldıramayınca parti aracıyla o bölgeden geçmekte olan genç kardeşimizden afişin indirilmesine yardımcı olmasını istemiştir. Bu olaya karışan arkadaşlarımıza gerekli uyarıları yaptık. Bu tip kurallara uymayan afişlerin yasal yollardan ve yetkili kişiler tarafından kaldırılması gerektiği konusunda ve kesinlikle müdahalede bulunmamaları konusunda gençlerimize uyarıda bulunduk.

Bununla birlikte basına yansımadan, olayı duyar duymaz Karabük il başkanımız, CHP İl Başkanı ile telefonda görüşmüş ve benim de olduğum yüz yüze bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Bu görüşmede AK Parti il başkanımız olaydan duyduğu üzüntülerini ifade etmiş hem bu olay, hem de seçime kadar ki süreçle ilgili faydalı, dostane bir görüşme gerçekleştirilmiştir. Seçimin demokratik bir yarış olduğu, huzur ve sükunet içerisinde geçmesi konusunda fikir birliğine varılmıştır."