24 Haziran'da yapılacak seçimlere katılmak üzere 34 aday adayının katıldığı süreç dün itibariyle sona erdi. AK Parti'nin YSK'ya teslim ettiği kesinleşen aday listesine göre Karabük'ten sırasıyla Cumhur Ünal, Niyazi Güneş ve Tuğba Yeğin aday gösterildi. Tüm bu gelişmelerin ardından aday listesine tepki gösteren bazı partililerin istifa dilekçelerini verdikleri öğrenildi.

Saat 17:00 itibariyle açıklanan milletvekilleri aday listesine ülke genelinde birçok ilde tepkilerin olduğu ve benzer istifaların gerçekleştiği belirtilirken özellikle Karabük'te beklentilerin dışında adayların listeye alındığı ve bu şekilde AK Parti olarak seçime gitmenin doğru olmadığını belirten partililerden, İl Başkan Yardımcısı ve Eflanililer Dernek Başkanı Faruk Kartal ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri Nusret Telli ile Yasin Kaplan'ın istifa dilekçelerini dün akşam yapılan il toplantısında sundukları iddia ediliyor.

İstifa dilekçelerini veren yönetim kurulu üyelerinin istifalarının kabul edilip edilmediği yönünde herhangi bir açıklama ise henüz yapılmadı.