31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimlerinde Belediye Başkan Adayı olmak isteyenler AK Parti Karabük il ve ilçe teşkilatlarına aday adayı başvuruları son üç gün kala başladı.

Karabük Merkez ve İlçelerinde belediye başkan adaylığı ile ilgili AK Parti içinde aday adaylığı süreci başladı.

AK Parti’den aday olmak isteyen aday adayları Cuma ve Pazartesi parti teşkilatlarına başvuru yapmak üzere yoğunlaşmaya başladı.

Karabük Merkez’den bugün İl Genel Meclis Üyesi ve Eski Başkanlarından Hasan Yıldırım ile Karabük Merkez’de serbest muhasebecilik yapan Erol Şen Karabük Belediye Başkan Aday Adaylığı için AK Parti İl Başkanlığına başvurularını yaptılar.

AK Parti Safranbolu İlçe Teşkilatına ise tanınmış iş adamı Şefik Dizdar sessiz sedasız dün (08.11.2019 Perşembe) başvuruda bulundu.

Safranbolu’da herkesin dikkatlerini çeken Nihat Cebeci’de bugün (09.11.2019 Cuma başvurusunu yapacak)

Aday adaylarının önemli bir kısmı AK Parti’de başvuruların son günü olan 12. Kasım Pazartesi günü müracaatlarını yapacaklar.

Hafta başı Karabük merkezden eski il başkanlarından Timurçin Saylar ile Ömer Ayar’ın ve beklenilen diğer aday adaylarının müracaat etmeleri kesinleşti.

Safranbolu’da Bahattin Eroğlu’nun müracaatı kesinleşirken, AK Parti ilçe Başkanı Ali Kaya’nın ise AK Parti MKYK Kararı gereği istifa etmeyeceği ve aday adaylık için müracaatta bulunmayacağı öğrenildi.

Karabük’ün en hareketli ve aday adayı bol olan Yenice İlçesinde ise 12 Kasım Pazartesi günü kamuoyunca isimleri beklenilen İş Kur Karabük İl Müdürü Coşkun Güven’in, Karabük İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Kökçü’nün, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde üst düzey bürokratlık yapan Nail Ayan’ın, Yenice Belediye Meclis Üyesi Erdal Yirmibeş’in ve diğer beklenilen aday adaylarının başvuruları gerçekleşecek.

Eskipazar ilçesinde ise bugün İl Genel Meclis Üyesi Kamil Ünal’ın başvuru süreci gerçekleşti.