Safranbolu Belediyesi dün bir basın açıklaması yaparak, Devlet Su İşleri'nin (DSİ) Safranbolu şehrine verilen sulardaki arıtma tesislerinde kireç oranını düşürmek ve içme suyu kalitesini yükseltmek için yaptığı 27 Milyon TL'lik yatırımı, sanki kendileri yapıyormuş gibi yanıltıcı bir açıklama yapmalarına AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Av. Mehmet Sarı'dan kapak gibi açıklama geldi.

Sarı, sosyal medyasında dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada hizmeti Safranbolu halkı için yaptıklarını ve yatırımın bittikten sonra yapılacak açılışta, fotoğraflarına Safranbolu Belediyesi kamyonlarını koyarak algı oluşturanları en önde ağırlayacaklarını ifade etti.

AK Parti İlçe Başkanı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Temmuz ortasında DSİ Bölge Müdürü ile incelemelerde bulunup, kamuoyuna duyurduğumuz ve Safranbolulu hemşehrilerimizin yakın zamanda istifadesine sunulacak DSİ yatırımını bazı uyanıklar kendileri yapıyormuş gibi gösterip, üstelik fotoğraflarda belediye kamyonlarını göstererek “algı” haber yaptırmışlar.

Merkezi hükümetin çok önceden başlattığı bu yatırımı sanki kendiniz yapıyormuş gibi fotoğraf paylaştığınız için size sadece gülüyorum... Ama merak etmeyin temiz su içmek Safranbolulu hemşehrilerimizin de hakkı, tesis bittiğinde sizleri en ön sırada açılışa bekliyoruz.."