2011 yılından bu yana Safranbolu’ya ve Safranbolululara hizmet veren, açtığı kurslar, gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ve ihtiyaç sahibinin en yakın dostu olarak çalışmalarına devam eden Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi ( SAKEM ) 7’den 70’e tüm kesimin uğrak yeri olmayı da başardı.

İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi ile birlikte bünyesinde sürdürdüğü resim, müzik, yabancı dil, rölyef, taş boyama gibi pek çok kurs ile de adından söz ettiren SAKEM’ de meslek edindirme ve hobi kursları devam ederken, diğer yandan yaşı hayli ilerlemiş olan değerli büyüklerimizi de kursiyer olarak misafir etmeye devam ediyor.

Bunlardan biri 80 yaşındaki Ünsal Tunçözgür, lise yıllarında başladığı ancak yarım bıraktığı için ukde olarak kalan Keman eğitimini belediyenin açtığı kursa devam ediyor. Diğeri ise Kağıt Rölyef kursuna devam eden ve kursun en iyilerinden birisi olan 70 yaşındaki Dursun Çolak.

"Benim yaşım genç olduğu için pek bir şey fark etmiyor." diyen Tunçözgür, "Kalp yaşım genç. Bana yaklaşımları çok iyi ben bunların dedesi gibiyim. Bana da zaten 'dede' diyorlar. Dede-torun yaklaşımı içerisinde gayet saygılı ve sevgiyle yaklaşıyoruz. Zor olmadığını gördüm burada, gençlerimiz hakikaten başarılılar." şeklinde konuştu.

Çolak ise, sadece rölyef değil tüm kursların her birinin günlük stresten uzaklaştırdığını kaydederken, “Kendimizi o kadar çok kaptırıyoruz ki bazen çayımızı bile unutuyoruz. Bir nevi psikolojik tedavi de görüyoruz diyebilirim.

Eğitmenlerimiz, diğer personel, kursiyer arkadaşlarım hepsi birbirinden iyi insanlar. Ben emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Sayın Kaymakamımız da bizleri sık sık ziyaret ediyor ve bizimle ilgileniyorlar. Ben kendilerine de teşekkür ediyorum” dedi.

SAKEM’in her yaştan insanımıza hitap ettiğini belirten Safranbolu kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, “ SAKEM İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezimiz ile birilikte meslek edindirme ve hobi kursları ile yüzlerce kursiyere hizmet veriyor.

Burada amacımız, vatandaşlarımız bir yandan yeni sanat dallarında kendilerini geliştirirken, diğer yandan da günün getirdiği stresten uzaklaştırıyor. Yine bu kurslar ile özellikle ev hanımlarımız aile bütçelerine katkı sağlayabiliyorlar. Bununla birlikte büyük saygı duyduğumuz yaşlılarımızın da kurslara ilgi göstermesi bizleri ziyadesi ile mutlu ediyor” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi