KARDEMİR A.Ş'de bazı yöneticileri hakkında şirketin zarara uğratılması nedeniyle Sermaye Piyasası Kurulu suç duyurusunda bulunma kararı aldı.


KARDEMİR'deki bu yolsuzluk haberlerini 4.5 yıl önce yapmıştık ve ağır cezalar alarak eziyet görmüştük.


KARDEMİR'deki Yolsuzluk haberlerimizin doğruluğu 4.5 yıl sonra ortaya çıktı.


 

 

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) KARDEMİR A.Ş’ye ait yaptığı incelemeler sonucunda 44 Milyon TL şirketin zarara uğratılmasını ortaya çıkardı ve o dönemin yöneticileri olan 8 kişi hakkında suç duyurusunda bulunmaya karar verdi.

Suç duyurusunda bulunacak kişiler arasında bazıları şirket yönetim kurulunda bulunan o dönemin Genel Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı Fadıl Demirel ile Metin Altan yer alırken yine o dönemin Yönetim Kurulunda bulunan Kamil Güleç, Cavit Yücel, Hüseyin Çağrı Güleç, Burak Yolbulan, Ahmet Zeki Yolbulan ve Mustafa Yolbulan hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 155’inci maddesi kapsamında işlem yapılması SPK tarafından talep edildi.

YATIRIMCILAR DAVA AÇABİLİR

Sermaye Piyasası Kurulu aldığı karara istinaden zarara uğrayan yatırımcıların suç duyurusunda bulunan isimler aleyhine dava açabileceğini de hatırlattı.

TCK 155’İNCİ MADDESİ NEDİR?

Güveni kötüye kullanma

Madde 155- (1) Başkasına ait olup da, muhafaza etmek veya belirli bir şekilde kullanmak üzere zilyedliği kendisine devredilmiş olan mal üzerinde, kendisinin veya başkasının yararına olarak, zilyedliğin devri amacı dışında tasarrufta bulunan veya bu devir olgusunu inkar eden kişi, şikayet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis ve adlî para cezası ile cezalandırılır.

(2) Suçun, meslek ve sanat, ticaret veya hizmet ilişkisinin ya da hangi nedenden doğmuş olursa olsun, başkasının mallarını idare etmek yetkisinin gereği olarak tevdi ve teslim edilmiş eşya hakkında  işlenmesi halinde, bir yıldan yedi yıla kadar hapis ve üç bin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur.

4.5 YIL ÖNCE HABER YAPMIŞTIK.

SPK’nın KARDEMİR’i 44 Milyon TL zarara uğrattığını tespit ederken, bu zararın KARDEMİR’in 2013 yılında cüruftan skal elde etme tesisinin ihalesini DEMSAN Geri Dönüşüm şirketine ihale ettiğini ve bu firmaya 15 ayda 61 Milyon 500 Bin TL gibi fahiş bir para ödediği haberini 30 Haziran 2019 tarihinde yapmıştık.

Tüm detayları ve belgeleri ile KARDEMİR’in skal tesisini DEMSAN şirketine yaptırmakla uğradığı 50 Milyon TL büyük zararı kamuoyu adına sorular sorarak sorgulamıştık.

HABERİMİZDEN SONRA KARDEMİR A.Ş. FADIL DEMİREL HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Karabük Net Haber’de ‘Demsan A.Ş. Dosyası’ ‘KARDEMİR’de Milyon TL’lik Yolsuzluk adı altında yaptığımız haberden sonra KARDEMİR A.Ş. Yönetimi bu yolsuzluk iddialarının muhatabı olan Eski Genel Müdür Fadıl Demirel hakkında suç duyurusunda bulunmuştu, fakat o dönemin FETÖ’cü savcıları olayı mahkemeye bile taşımadan takipsizlik kararı vererek dosyayı kapatmıştı.

KARABÜK NET HABER’İN HABERLERİNE MAHKEMEDEN ERİŞİM ENGELİ KOYDURMUŞLARDI

2015 Mayıs ayından itibaren belgeleri ile birlikte KARDENİR A.Ş içindeki bu ve buna benzer çok sayıda yolsuzluk haberlerini “Kardemir’deki Yolsuzluk Dosyaları’ ‘Varan-1, Varan 2, Varan 3’ başlıkları altında belgeleri ile birlikte haberler yapmıştık.

Yaptığımız haberlere KARDEMİR’in yargıya müracaat ederek erişim engeli koydurulması ve haberlerin yayından kaldırılması kararları alınmıştı.

Şimdi yaptığımız haberlerdeki yolsuzlukların ne kadar doğru olduğunu SPK’da 4.5 Yıl sonra yaptığı incelemeler neticesinde ortaya çıkartarak savcılığa suç duyurusunda bulundu.

ŞİRKET EVRAKLARINI İFŞA ETTİĞİMİZDEN HAPİS CEZASI ALMIŞTIK

KARDEMİR’deki bu ve buna benzer çok sayıda yolsuzluk iddialarını haber yaparak ve bu haberlere belgeleri de ekleyerek kamuoyu ile paylaşmıştık.

Hakkımızda açılan davalar neticesinde haberlerimiz yayından kaldırılırken, şahsımız hakkında da şirket içi gizli belgeleri ifşa etmekten 5 ay hapis cezası almıştık.

HAKLILIĞIMIZ VE HABERLERİMİZİN DOĞRULUĞU 4.5 YIL SONRA ORTAYA ÇIKTI, ŞİMDİ NE OLACAK?

KARDEMİR’deki yolsuzluk haberlerini belgeleri ile yayınladık diye Yargı eliyle eziyetler yapılan biz gazetecilerin şimdi ne kadar haklı ve doğru yaptığı haberler ortaya çıktı.

Şimdi aldığımız cezalar ve yargı eliyle bize yapılan eziyetler yanımıza kar kaldı.

İŞTE O DÖNEM (2015) YAPTIĞIMIZ HABERLER