ANKARA'YA GİDEN TIRDAN 26 TON 550 KG İNŞAAT DEMİRİ ÇALINDI

BAZI DEMİR TÜCCARLARINI KARALAMA YÖNÜNDE BASINDA ÇIKAN HABER VE YAZILARIN ASILSIZ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI



Karabük’ten Ankara’ya giden M.U. isimli şahsın kullandığı tırdan 26 ton 550 kg demir çalındı.

İhbar üzerine yapılan araştırmada, M.U. isimli şahsın Ankara’daki A.H (38) isimli şahsa borcundan dolayı tırdaki demirleri satmak istediği iddiası üzerine kaçak demirler A.H. (38), Ö.K. (34), C.H. (29) aracılığıyla Ankara’da hurdacılık yapan S.E. (50) isimli şahsa satıldı.

Demirlerin tırdan indirildiği, kaçak demirlerin başka bir tır ile S.E. (50) tarafından Karabük’te bulunan bir haddehaneye satıldığının tespit edilmesi üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince demirleri satın alan haddehanede yapılan aramada kaçak demirler bulunarak tırın ruhsat sahibi M.A.’ya teslim edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince ortaklaşa yapılan çalışmada Ankara’da demir hırsızlığına aracılık eden S.E. (50), A.H. (38), Ö.K. (34), C.H. (29) isimli şüpheli şahıslar Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalandı. Çalıntı demirleri satın alan karabük’teki haddehane sahibi S.K (23) isimli şahıs hakkında “SUÇ EŞYASI DEMİR SATIN ALMAK” suçundan, S.E. (50), A.H. (38), Ö.K. (34), C.H. (29) isimli şahıslar hakkında da adli işlem yapıldı.

KARABÜKLÜ DEMİR TÜCCARLARI İLE ALAKASI YOK

Söz konusu demir hırsızlığı ile ilgili Karabük’te bir basın organında Karabüklü bazı demir tüccarlarının da bu demir hırsızlığının içinde olduğu yönünde bazı algılar oluşturan yazılar yazılmıştı.

Olayın emniyet güçleri tarafından aydınlatılması ve şahısların ifadelerinin alınmasından sonra Karabük’te faaliyet gösteren hiçbir demir tüccarının bu olayın içinde olmadığı ortaya çıktı.

Karalamak amacıyla, Karabüklü bir demir tüccarının çalıntı demiri satmak işinde olduğu algısını oluşturmaya çalışan yayın organı hakkında da Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.