Erken seçim kararının alınmasıyla birlikte AK Parti'de Karabük'te milletvekili adaylığı için 34 kişi müracaat etmişti. 24 Haziran genel seçimlerinde aday olabilmek için müracaat eden ve aday bolluğunun yaşandığı AK Parti'de Karabük Milletvekili Aday Adayı kimliği ile süreci yürüten 34 kişiden 16'sının yurt dışına çıkma yasaklısı olduğu iddia ediliyor.

Tedbiren yurt dışına çıkma yasağı bulunan 16 ismin tamamına yakınının (FETÖ) şüphesi ile pasaport alma yasağı olduğu ve haklarında soruşturmanın sürdüğü bilgisi kamuoyunda konuşuluyor.

AK Parti Genel Merkezinin adaylık değerlendirmelerinde bu isimlerin direk üzerinin çizildiği ifade ediliyor. Şimdi kamuoyu yurt dışına çıkma yasağı olan bu 16 ismin kimler olduğunu merak ediyor.

Öte yandan AK Parti'de aday adaylarının verdiği kimlik bilgileri üzerinden, ayrıntılı bir güvenlik soruşturmasına tabi tutuldukları biliniyor. Edinilen bilgilere göre, adayların nitelikleri dışında özellikle FETÖ konusunda farklı kaynaklardan ‘çapraz' güvenlik taraması, gösterdikleri referans kişilere, birinci ve ikinci derece akrabalarına kadar bakılarak karar verildiği ifade ediliyor.