KARDEMİR A.Ş. Yönetiminde Genel Müdür gitsin, kalsın polemiği yaşanıyor


 

KARDEMİR A.Ş.’ye geçtiğimiz Mart ayında Genel Müdür olarak getirilen Hüseyin Soykan’ın kapattığı iddia edilen Facebook sayfasında “Nedir memleketin bu damatlardan çektiği” şeklinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ı Hazine ve Maliye Bakanı yapmasını eleştiren paylaşımlar kamuoyuna yansımıştı.

Konuyla ilgili çıkan haberlerin ardından, Ağustos ayı başında yapılan KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu toplantısında Genel Müdürün gönderilmesi ile ilgili verilen önergeye bağımsız üyeler ile birlikte hakim hissedarların bir kanadının ‘ret’ oyu verdiği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, Genel Müdür Soykan’ın hükümeti eleştiren paylaşım yaptığı iddiası ile hakim hissedarların bir kanadının KARDEMİR’den gönderilmesi için oylama önergesi verdiği, bağımsızlar ile hakim hissedarların diğer kanadının ise bu önergeye ‘ret’ oyu vererek, Soykan’a sahip çıktığı iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakanlar kabinesini açıkladığı tarih olan 9 Temmuz 2018 tarihinden bir gün sonra, Cumhurbaşkanını ve Bakanlar kabinesini eleştiri yazısı paylaştığı iddia edilen Hüseyin Soykan’a AK Parti eski milletvekilleri olan bağımsızların sahip çıktığı ve hatta Ömer Faruk Öz’ün “Genel müdürü yedirmem” dediği öne sürülüyor.

Hüseyin Soykan’ın KARDEMİR Genel Müdürlüğü görevinden alınması ile ilgili önerge veren yönetim kurulu üyesi yada üyelerinin kim olduğunu ve bu önergeye ret oyu verenlerin hangi yönetim kurulu üyelerinin olduğu merak ediliyor.