KARDEMİR KARABÜKSPOR SPOR TOTO SÜPER LİG'İN 24. HAFTASINDA SAHASINDA ADANASPOR'U KONUK ETTİ

KARŞILAŞMA TEMSİLCİMİZ KARABÜKSPOR'UN 2-0 ÜSTÜNLÜĞÜ İLE TAMAMLANDI



Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında temsilcimiz Kardemir Karabükspor, lige tutunma mücadelesi veren Adanaspor ile karşı karşıya geldi. Deplasmandan puan çıkarma konusunda büyük sıkıntıları olan Süper Lig temsilcimizin evinde kazanma alışkanlığı devam ediyor. İç sahada 9. galibiyetini elde eden Karabükspor, sahasında 29 puan puan toplayarak Beşiktaş ile iç saha sonuçlarına göre ilk sırayı paylaşıyor. Temsilcimizin deplasmanda topladığı puan ise sadece 4.

Sezon başından beri korunan üçlü savunmadan vazgeçen Barisic, yeni diziliş ile takımı sahaya sürdü. İlk dakikalardan itibaren değişikliğin savunma hattını olumsuz yönde etkilediğinin sinyallerini veren takım ileri hatta etkili olma konusunda yer yer sıkıntılar yaşadı. Durgun geçen maçın 32. dakikasında Tanase'nin golü ile öne geçen temsilcimiz 61. dakikada Seleznyov'un pasında yine Cristian Tanase kendisinin ve takımının 2. golünü attı. 2-0 biten maçta Adanaspor sahadan eli boş ayrılırken, temsilcimiz Kardemir Karabükspor, 33 puanla 7. sıraya yükseldi. Kırmızı-Mavili ekip gelecek hafta deplasmanda Medipol Başakşehir ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Kardemir Karabüskpor Teknik Direktörü Zoran Barisic, her şeyden önce çok önemli bir galibiyet aldıkları için mutlu olduklarını söyleyerek, "Başkanımız doğum günü hediyesi olarak 3 puan istemişti" dedi.

“Başkanımız doğum günü hediyesi olarak 3 puan istemişti”

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Barisic, “Adanaspor takımı savunmada çok iyi organize olan, hızlı ataklarla, kontrataklara çok tehlikeli olan bir takımdı. Buna iyi çalışmıştık. İki tane net pozisyonları vardı. Şans bizden taraftaydı. Buradan 3 puanla ayrılıyoruz. 6 Mart'ta başkanımızın doğum günüydü, bizden 3 puan istemişti, bunu içinde çok mutluyuz kendisine hediye verdiğimizi düşünüyoruz" dedi.

"Zemin kurudu, o yüzden çok hatalar yaptık"

Traore de form düşüklüğü olduğu yönündeki soruya ise Barisic, "Biz teknik ekip ve kulüpte çalışan personelimiz, hepimiz ona yardımcı olmaya çalışıyoruz. Fakat bireysellikten ziyade takım olarak geliştirmemiz gereken çok şey var. Bunun içinde çalışıyoruz. Ama her şeyden önemlisi bugün buradan 3 puan aldık. Saha biraz kuruydu, ıslatmıştık fakat ilerleyen dakikalarda zemin kurudu, o yüzden çok hatalar yaptık" şeklinde cevap verdi.

“Düşme potasından biraz uzaklaşmış durumdayız”

Bir gazetecinin Kardemir Karabükspor'un düşme hattından uzaklaştığı yönündeki soruya ise Barisic, şöyle cevap verdi:

"Düşme riskinden, o potadan uzaklaşmış durumdayız biraz. Tabi bu bize ister istemez bir rahatlık getirecek. Ama bu bahane değil, çalışmalarımıza devam etmek zorundayız. Çünkü eleştirmemiz gereken çok şey var. Bugün maçta çok basit hatalar yaptık. Topu kaptıktan sonra basit pas atmaktan ziyade hep final pasları, son topları atmaya çalıştık. Dolayısıyla önümüzde çok yol var, çok çalışmamız gerekiyor, rehavete kapılmamız gerekiyor."
Editör: Haber Merkezi