2014 Yerel Seçimlerinde AK Parti’den Karabük'ün Eskipazar İlçe Belediye Başkanı olarak seçilen Dursun Baş, sağlık nedenlerini göstererek 2017 yılının Haziran ayında Belediye Başkanlığından resmen ayrıldığını açıklamıştı.

2009 ve 2014 Yerel seçimlerinde AK Parti’den Eskipazar Belediye Başkanı Seçilen ve 8 seneye yakın görev yapan Dursun Baş, kanser hastalığına yakalandığını belirtmiş ve sağlık nedenlerinden dolayı görevinden istifa ederek resmen ayrılmıştı.

Dursun Baş’ın Eskipazar Belediye Başkanlığı görevinden ayrılması ile Belediye Meclis Üyesi Mustafa Yarkan, meclis üyelerinin kendi arasında yaptığı seçim ile Belediye Başkanı olmuştu.

DURSUN BAŞ’IN GÖREVDEN AYRILMASININ BAŞKA BİR SIRRI MI VAR?

8 Sene Karabük’ün Eskipazar ilçesi Belediye Başkanlığı yapan Dursun Baş’ın görevinden ayrılmasının arasından yaklaşık 2 sene oldu. Sağlık sorunlarını neden gösteren Dursun Baş’ın aslında Belediye Başkanlık görevinden istifa etmesinin arkasında başka nedenler olduğu ve bu nedenlerin bir sır gibi gizlenmeye çalışıldığı son aylarda ilçede sıkça konuşulmaya başlandı.

Dursun Baş’ın başkanlık görevinden ayrılmasının arkasındaki saklanan sır ile ilgili çeşitli iddialar var.

Bir iddiaya göre Eskipazar Belediyesinde kayıt altına bile alınamayan 700 Bin TL gibi bir paranın yok olduğu ve bunun hesabının verilemediği konuşulurken, diğer bir iddia ise daha da ilginç.

Eskipazar’ın Akkaya termal sularının çıktığı Akkaya hamamı olarak bilinen bölgeye Dursun Baş’ın başkanlığı döneminde ‘Akkaya Termal tesisleri’ projesi hayata geçirilmeye çalışılmıştı.

Yüzlerce devre mülk konseptinde lüks konutların yer aldığı Akkaya Termal Tesisleri projesini, Zonguldak, Ereğli’de faaliyet gösteren Tüylüoğlu Şirketler Gurubu üstlenmişti.

15 Temmuz 2016’da hain terör örgütü FETÖ PDY’nin ihtilal girişimi sonrası, Tüylüoğlu şirketinin sahibi Nurettin Tüylüoğlu, ailesini de yanına alarak Zonguldak, Ereğli’den gemi ile yurt dışına kaçmıştı.

Eskipazar Akkaya Termal Tesisleri projesi kapsamında Dursun Baş’ın FETÖ firarisi Nurettin Tüylüoğlu ve çocukları ile maddi ve manevi ciddi ilişkileri olduğu ve bundan korkarak belediye başkanlığından “kanserim” diyerek, istifa ettiği iddia ediliyor.

MUSTAFA YARKAN, DURSUN BAŞ’IN SIRRINI BİLİYOR MU?

2017 Haziran ayında Eskipazar Belediye Başkanlığından istifa eden Dursun Baş’ın yerine gelen Mustafa Yarkan’ın adeta Dursun Baş’ın talimatları doğrultusunda yaklaşık iki yıldır belediyeyi yönettiği konuşulurken, Dursun Baş’ın iddia edilen sırrını da bildiği halk arasında konuşuluyor.

Dursun Baş’ın bu şaibesi aynı zamanda Eskipazar Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı Mustafa Yarkan’ın da şimdi üstünde bulunmakta.

Editör: Haber Merkezi