TEBRİKLER VERGİLİ VE ALTINÖZ

Karabük Belediyesinde bugün çok önemli bir toplantı gerçekleşti.

Karabük’ün asırlık yol sorunları ve önümüzdeki 50 yıl toplumun ihtiyacını karşılayacak olan kavşak projeleri masaya yatırıldı.

Başkan Rafet Vergili’nin makamında Karayolları Bölge Müdürünün de katıldığı toplantıda, AK Parti İl Başkanı Av. İsmail Altınöz’de hazır bulundu.

Karabük’ün girişindeki Dörtyol kavşağı, Namal Kavşağı, Balıkpazarı ve Öğlebeli Kavşakları, yeni çevre yolu gibi birçok projeler masaya yatırıldı.

İnanıyoruz Karabük için ciddi yatırımların kapısı açıldı.

Başkan Vergili ile AK Parti İl Başkanı Altınöz’ün Karabük için bir masa etrafında toplanmaları ve mücadele vermeleri takdir edilmesi gereken bir hareket.

Sayın Altınöz’den Safranbolu kentinin menfaatleri için, Belediye Meclisinde yaşanan çatışmaların da bitirmesini bekliyoruz.

Kavgayla memlekete bir şey kazandırılmayacağını sonuçta herkes biliyor.

Şehre hizmet için MHP’li Karabük Belediyesine, AK Parti İl Başkanının gitmesi, toplantılara katılması güzel hareket.

Aynı hareket Safranbolu Belediyesi için de olur mu acaba..?

 

YALAN BEYAN, YALAN HABERİ DOĞURDU…

Kule Parkı yapan, demir tüccarı, iş insanı İbrahim Öztürk, Karabük'te az buçuk tanınır.

Bir zamanlar AK Parti İl Yönetiminde yer aldı.

Demir Tüccarları Derneğinde falan bulundu.

Geçtiğimiz günlerde söz konusu iş insanının işletmeciliğini yaptığı Eskipazar, Kemikli mevkindeki mesire ve piknik alanına, Özel İdarenin gönderdiği çöp konteynerleri konu oldu.

İbrahim Öztürk, “Bana satılan çöp konteynerlerinin üzerinde ‘Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hibesidir’ yazısını görünce şaşırdım. Hibe konteynerler için 2 Bin 550 TL ödeme yaptım.” dedi.

Öztürk'ün bu beyanına inanan İhlas Haber Ajansı da Özel İdare’den açıklama alma ihtiyacı duymadan bu konuyu haber yaptı.

Dolayısıyla Karabük yerel basının neredeyse tamamının abone olduğu İHA'nın servis ettiği bu haberi birçok yerel yayın organı sorgulamadan gazete sayfalarına, internet haber sitelerine taşıdı.

27 yıllık meslek hayatımızın verdiği deneyimle İHA'nın servis ettiği bu habere hemen Karabük Net Haber’de yer vermedik.

Asıl İHA'nın yapması gerekeni yaptık ve Özel İdare yetkililerini aradık.

Söz konusu iş insanının “ödeme yaptım” dediği 2 Bin 550 TL'yi ödemediğini ve bu nedenle Özel İdarenin çöp toplama ve çöp konteyneri verme hizmet sözleşmesini iptal ettiğini öğrendik.

Karabük'te, AK Parti il teşkilatında görev almış ve uzun yıllardır bu şehirde ticaret yapan İbrahim Öztürk'ün doğru olmayan bir beyan vermesi hemen hemen herkesi şaşırttı.

Asıl sorgulanması gereken, İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) habercilik anlayışıdır.

27 yıllık gazetecilik hayatımın 11 yılı Anadolu Ajansı, 7 yılı Mil-HA ve Hürriyet Haber Ajansları muhabirliklerinde geçti.

Gazeteciliğin en önemli kurallarından biri de;

Hiçbir haber tek taraflı yapılmaz.

Habere konu olan tüm taraflardan görüş alınmalıdır.

Karabük yerel basının neredeyse tamamının ve bizim de 10 yıldır abonesi olduğumuz İHA, nasıl o iş insanın açıklamalarına yer verdiyse, habere konu olan Karabük İl Özel İdaresi yetkililerinden de mutlaka ama mutlaka bir açıklama almalıydı.

Daha çok değil, iki üç hafta önce de İhlas Haber Ajansı Karabük Bürosu, Korona Virüs salgını nedeniyle çalışanların 7’sinde Covid-19 çıktı diye, Karabük Defterdarlığının kapatılarak karantinaya alındığını ve Sağlık Bakanlığının vereceği karara göre ne zaman açılacağının belli olmadığı yönünde bir haber daha geçmişti.

İHA’nın “Karabük Defterdarlığı Kapatıldı” haberine jet hızıyla Karabük Valiliği cevap verdi.

Defterdarlığın kapatılmasının kesinlikle söz konusu olmadığını ilan etti.

“Hibe Konteynerleri Satmışlar” haberine de aynı şekilde Karabük İl Özel İdare Genel Sekreterliğinden yalanlama içeren bir açıklama geldi.

Ha…

Karabük yerel basınında hizmet veren arkadaşlarımızı da bir hususta bilgilendirmek isteriz.

Belki bilirler ama…

Bir haberin içeriğinden, haberi servis eden haber ajansı değil, o haberi yayınlayan yayın kuruluşu yasal olarak sorumludur.

Yani yayın kuruluşunun “Biz ne yapalım haber, ajans haberi” deme lüksü yok.

Öte yandan haberi yapan İHA Muhabirinin Karabük İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun'u haber yayınlanmadan 4 gün önce aradığını öğrendik.

Mehmet Uzun'a konunun anlatıldığını ve bu konuyla ilgili bir açıklama istendiği, Mehmet Uzun'un ise "Ben size döneyim" dediği ve dört gün boyunca beklenildiği halde geri dönülmediğini öğrendik.

Haber yayınlandıktan sonra 'Özel İdare Genel Sekreterliği' imzası ile açıklama yapılıyor ve açıklamada "bu haber kurumumuzu karalamaya yöneliktir" deniliyor.

Genel Sekreterlik yapan Mehmet Uzun, kendi kurumu ile ilgili iddiaları ciddiye alıp, kendisini arayan İHA muhabirine geri dönseydi, inanıyoruz ki bu yanlış haber çıkmayacaktı.

Bize göre bu haberin böyle eksik ve yanıltıcı olarak yayınlanmasının iki sorumlusu vardır.

Birinci sorumlusu "Konteyner paralarını yatırdım" deyip, tahsilat makbuzu gibi bir makbuzu İHA muhabirine gönderen ve onları yanıltan iş insanı İbrahim Öztürk.

İkinci sorumlusu ise Karabük İl Özel İdare Genel Sekreteri Sayın Mehmet Uzun'dur.

Sayın Genel Sekreter anlaşılan uzun yıllar oturduğu koltuktan artık bıkmış olmalı ki, kendi kurumuna yönelik yapılacak olan bir haberi, muhabirin aramasına rağmen dikkate alıp konunun gerçeğini anlatmamasıdır.

Sayın Uzun, temsil ettiği kurumu sevseydi İHA Muhabirine geri döner ve konun gerçek yüzünü anlatırdı.

Kendi kurumunu düşünmeyen bir genel sekreterin sorumsuzluğudur tüm yaşananların ana teması.

Ehhh bir makamda bir adamı uzun yıllar oturtursan ve çelik zırh gibi korumaya alırsan, o da böyle umursamaz.

Sayın Vali Fuat Gürel duy bunları.

Duy ki...

Gereğini yap.

Diyeceğiz ama

Nerdeeee...!

Hepsini ayrı ayrı sevdiğimiz İHA Karabük Bürosundaki arkadaşlarımızın işi zor.

Her gün haber kovalıyor ve abonelerine haber servisi yapıyorlar.

İş yükleri ne kadar ağırsa, sorumlulukları da bir o kadar ağır.

Allah onlara da kolaylık versin.