TÜRKİYE EMEKLİLER DERNEĞİ KARABÜK ŞUBE BAŞKANI CELAL BULUT 3. DÖNEMİNE RAKİPSİZ GİRDİ


 

CELAL BULUT, 30 YIL ARADAN SONRA İLK DEFA TEK LİSTE İLE KONGRE YAPTI


 

celal-bulut-kongresi

 

Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şubesi’nin 21. Genel Kurulu geçtiğimiz hafta sonu yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut Başkan Celal Bulut güven tazeledi.

Derneğin Karabük Şubesinde 30 Yıl aradan sonra bir ilk gerçekleşti ve Celal Bulut’un karşısına kimse aday çıkmadı. Bulut, bu güvenin gururu ile kendi başkanlığını 3. Döneme taşıdı.

Genel Kurula; AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, AK Parti Milletvekili Aday Adayı Sedat Namal, Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, Merkez İlçe Başkanı Tuncay Özcan, CHP Karabük İl Sekreteri Abdullah Çakır, MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan, Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Soner Malkoç, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve çok sayıda dernek üyesi emekli katıldı.

Kongrede bir konuşma yapan Şube Başkanı Celal Bulut, görev süresi boyunca emeklilerle ilgili yaptığı çalışmalar ile yeni dönemde yapacağı çalışmaları anlattı. Emeklilerin sorunları ile ilgili de konuşan başkan Bulut, Siyasi İktidardan bu sorunların çözülmesi noktasında destek istedi.

Bulut’un konuşmasının ardından ardından protokol konuşmalarına geçildi. Protokol konuşmalarında ilk konuşmayı AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci yaptı.

Kahveci yaptığı konuşmada, Türkiye’nin dünü ile bugünü özetledi. Türkiye’nin son 10 yıl içerisinde ekonomisinde, sosyal hayatında emeklilere kazandırılan açısından bakıldığında Türkiye’nin büyük bir değişim, gelişim içerisinde olduğunu gördüklerini ifade etti.

emekliler-2

RAFET VERGİLİ “-EMEKLİLERİN SEÇİMDEKİ GÜCÜNÜ KİMSE İNKAR EDEMEZ”

Belediye Başkanı Rafet Vergili ise konuşmasında “5-6 yıldır değişen Karabük’te hep beraber yaşamaya devam ediyoruz. İnşallah Karabük çok daha farklı güzelliklere, çok daha farklı etkinliklere sahip olacaktır. 10 yıl evvel ben emekli olduğum zaman emekli maaşımla 5,5 cumhuriyet altını alıyordum, şu anda ise 2,5 cumhuriyet altını zor alıyorum emekli maaşımla. Bütün hükümetler Belediye Başkanları dâhil vatandaşların rahatı için, refahı için elinden geldiği kadar çalışmaya gayret eder ama demek ki iktidarımız bir yerde yetersiz kalmış, toplu taşımada kaldığı gibi.

Emekliler Cemiyetinin seçimi her zaman birlik ve beraberliğin en büyük göstergelerinden bir tanesidir. İki üç dönemdir bütün siyasi arkadaşlarımız bu tür cemiyet toplantısına mutlaka geliyor. Bazılarına bakıyorum şov amaçlı siyasi propagandalar yapıyor. Asıl gerçek Karabük’ün problemleri burada emeklilerle beraber yaşanıyor. Çünkü şuan ki nüfusumuzun %40’ı emekliler. Siyaset yapmaya Karabük’e gelecekler, listelere girmeye, sonra Karabük’ün dertlerini anlatmaya. Anlatacaklarını sanıyorlar ama dert burada anlatılacak. Eğer birisi bir makama götürecekse benim gördüğüm Karabük’te emekliler götürür. Milletvekili yaparsa emekliler yapar, Belediye Başkanı yapacaksa emekliler yapar” dedi.

GENEL BAŞKAN KAZIM ERGÜN “YAZIKLAR OLSUN”

Emekliler Derneğinin Genel Kurulunda son konuşmayı  Türkiye Emekliler Derneği  Genel Başkanı Kazım Ergün yaptı.

Ergün, yaptığı konuşmada Türkiye’nin neresinde olursa olsun kimseden korkmadan, çekinmeden  sadece Allah’tan korkarak doğru bildiklerimizi  söylemek için bu koltuklarda oturduklarını belirterek konuşmasında şunları söyledi;

“Türkiye’yi kim yönetirse yönetsin, içinizden birisi yönetsin, Meclise bir Milletvekili 550 Milletvekili de o kişinin emrinde olsun.  Şartlar böyle devam ettiği müddetçe emeklinin hayatını kimse düzeltemez, bunu bir kenara not alın.

Size kötü bir haberi veriyorum. Eğer asgari ücretten çalışmaya devam edilirse, insanlardan asgari ücret üzerinden de emekli olurlarsa, hayatı durduğunuzu kabul edin gelecekteki emekli ister memur, ister işçi, ister esnaf fark etmiyor, 1 Ocak 2008’den sonra iş hayatına girenin primine bakılıyor, asgari ücretten prim ödendiği takdirde gelecekteki emeklinin alacağı aylık maaş 450 TL olacak. Yazıklar olsun. 

Bir ev kirası bile etmiyor, bir de çıkmışlar bize Türkiye şöyle kalkındı, böyle kalkındı diyorlar. Biz hiçbir yalanın karşısında susacak insanlar değiliz. Dinimizin emri var Haksızlık karşısında susmayın, sustuğunuz takdirde sadece hakkınızı değil, şerefinizi de, itibarınızı da kaybedersiniz diyor. Sizleri ülkeye katkısı bulunan, eli nasırlı, ağzı dualı, yüzü nurlu  bu güzel  insan siz emeklileri yürekten kutluyorum. Bugün ülkeyi kalkındıran insanlar sizlersiniz ve sizden sonraki çocuklarınız”

emekliler-1YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU

Yapılan konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. Yaklaşık 600 üyenin oy kullandığı Genel kurulda Mevcut Başkan Celal Bulut yeniden başkanlığa seçildi.

Celal Bulut Başkanlığındaki yeni Yönetim şu isimlerden oluştu; Celal Karakuş, Hasan Pekcan, Hüseyin Aksu ve Turan Nacak
Denetim Kurulu; Kemal Öz, Cafer Çetinkaya ve Numan Ak