Ekmek parasını erkeklerle birlikte balyoz sallayıp çıkarıyor.


Yıkılan binalar hurdacıların geçim kaynağı oluyor, ellerinde balyozlarla moloz yığınları arasından demir çıkarıyorlar


 

Karabük’te kentsel dönüşüm için yapılan binaların moloz yığınlarında ki demirler dar gelirlilerin geçim kaynağı oluyor.

Erkeklerle birlikte eline aldığı balyoz ile beton molozlarını kırarak demir çıkaran Songül Çimen’de onlardan biri.

Adeta erkeklere taş çıkartırcasına kilolarca ağırlıktaki balyozla beton molozlarını kırarak demirleri çıkaran Songül Çimen, 3 çocuğunun masrafları ve aile bütçesine katkı sağladığını söyledi. 7

2017 tarihinde Karabük Belediyesi ve TCDD arasında yapılan devir teslim protokolü ile Karabük Belediyesi’ne devri sağlanan Kartaltepe Mahallesi’ndeki 77 lojman kentsel dönüşüm kapsamında belediye ekiplerince yıkım çalışmaları yapılıyor. İş makinelerince yıkımları yapılan lojman binalarının beton molozları arasında demirleri çıkararak hurdacılara satanlar geçimlerini sağlıyor.



“Erkeklere taş çıkarıyor”

Yıkımı yapılan lojman binalarında eline aldığı balyoz ile moloz yığınlarını kırarak demir çıkarmaya çalışan Songül Çimen “Ekmek parası, çoluğumuz çocuğumuz var. Zor oluyor. Erkek işi ama yapacak bir şey yok. Alışığız. 2-3 haftadır buradayız. Yıkım olunca gelip buradan demir çıkarıyoruz. Günlük 250 -300 liralık demir çıkarıyoruz. Fazla zamanlarda oluyor. Aile bütçesine katkı sağlıyorum. 3 Tane çocuğum var onların masraflarını gideriyorum. Başka zamanlarda da ev temizliği ve halı yıkmaya gidiyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi