EFLANİ BELEDİYE BAŞKANI VE AK PARTİ ADAYI İBRAHİM ERTUĞRUL PROJELERİNİ AÇIKLADI


 

eflani-ibrahim-ertugrul


Karabük’ün Eflani İlçe Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı İbrahim Ertuğrul, tekrar başkan seçilmesi durumda hayata geçirmeyi planladığı ve ilçenin önünü açacak projeler hazırladıklarını söyledi.

Ertuğrul, yaptığı açıklamada, artık büyük düşünme zamanı olduğunu belirterek, "Eflani merkezinde, köylerinde ve gurbette yaşayan hemşerilerimizle birlikte onların desteği ve işbirliği ile ilçemizi ayağa kaldıracak projeleri hayata geçireceğiz.Bu projeler, alt yapısı olan, ön hazırlığı yapılmış projeler. Hatta bazıları başlamış, etaplar halinde uygulanmaktadır. Bu projelerin devam edenlerin tamamlanması ve yenilerinin hayata geçirilmesi için diğer kamu kurum ve kuruluşlarının da desteğini alma zorunluluğu bulunmaktadır.Bu projeler uygulamaya koyulurken belediyemizin zaten asli görevi olan, yol, su kanalizasyon, çevre temizliği, itfaiye hizmet ve yatırımları planlandığı şekli ile devam edecek." dedi.

Başkan Ertuğrul, yapmayı planladıkları projelerini ise şöyle sıraladı;

“5 yılda 500 konut projemizin geçtiğimiz yıl ön hazırlığı tamamlandı ve anket formu başvurusu 600’ü buldu.

Geçtiğimiz yıl YÖK tarafından onaylanan, “Tarımsal Üretim ve Yönetim Meslek Yüksek Okulu” bünyesinde açılacak olan 8 bölümün, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında eğitime başlaması sağlanacak.

Yapımı devam eden 70 yataklı sosyal tesis ve Taşhan konaklama tesisi olarak faaliyete geçirilecek. Turizm ve pazarlama şirketi kurulacak.

Yapımı devam eden atık su arıtma tesisi faaliyete geçirilecek, ana kolektör hattı ve kanalizasyon hatlarının bağlantılarının yapılmasını müteakip Eflani-Kavak dereleri ıslah edilecek, her türlü kirletici unsurlardan arındırılacak ve çevre düzenlemeleri yapılacak. Atık su arıtma tesisi, ana kollöktör hattı ve kanalizasyon bağlantılarının ardından mahalle içleri parke taşı, ana yollarının ikinci kat asfaltı yapılacak.

Mahallelerimizin uygun yerlerine çocuk parkı ve dinlenme alanları yapılacak.

İmar planında yeri ayrılan, düğün, nikah ve konferans salonunu yapılacak.

Küçük esnaf ve sanatkarlarımızın, rahat bir ortamda sanatlarını icra edebileceği modern sanayi sitesi yapılacak.

22 dönüm üzerinde başarı ile uyguladığımız, imar kanunu 18. maddesince tüm ilçe genelinde İmar Planı dahilinde arsa ve arazi düzenlemesi yapılarak, yapılaşmanın önü açılacak.

İlçenin genel kalkınma ve gelişmesine paralel olarak orta vade de ihtiyaç olacak şehir terminali imar planı dahilinde yapılacak.”