DARBE GİRİŞİMİNE KARŞI KARABÜK HALKI SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

VATANDAŞLAR İL İDARECİLERİNE YOĞUN SEVGİ GÖSTERİLERİNDE BULUNDU

DEM

Dün akşam 22:00 sıralarında başta İstanbul ve Ankara'da olmak üzere başlayan hareketliliğin sebebinin kısa sürede Başbakan Binali Yıldırım tarafından "Darbe girişimi." olarak tanımlanması üzerine halk demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmak adına sokağa davet edildi.

Binlerce kişinin Kent Meydanında toplandığı olayda, Vali Mehmet Aktaş il genelindeki ses sistemin üzerinden halka sokağa çıkın çağrısında bulundu.

vali aktaş“Size valilik olarak 'Arkadaşlar evlerinize gidebilirsiniz' diyene kadar sizden rica ediyorum sokaklardayız, meydanlardayız." ifadelerini kullanan Vali Aktaş ve beraberinde bulunan Karabük İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Hasan Bal, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar ve il yöneticileri Kent Meydanında halkla bir araya geldi.

TRT Ekranlarından yapılan ve "Korsan Yayın" olarak tabir edilen "Ülke yönetimine el koyulduğuna" ilişkin cümler içeren bildirinin okunmasının hemen ardından Karabük'te halk şehir merkezine akın etti. Darbeye karşı büyük bir birliktelik gösteren vatandaşlar sabah namazını Kent Meydanında kıldı.

VALİ AKTAŞ KENT MEYDANINDA HALKA SESLENDİ

“Bu akşam maalesef Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içindeki bir kısım ancak az bir kısım hain, satılmış çetenin bir darbe girişimi söz konusu oldu. Ama Allah'a şükür ilimizdeki askerlerimiz vatanına, milletine bağlılığında hiç tereddüt etmediler. Oları sizler adına kutluyorum. Ben Ankara'yla irtibat halindeyim bu hain, menfur darbe girişimi bastırılmak üzere.

Allah'ın izniyle bir kaç saate kadar bastırılacaktır. Ama bizler bu darbe girişimi tam olarak bastırılana kadar bu meydanları terk etmeyeceğiz arkadaşlar. Hürriyetimize, istikbalimize ve demokrasiye sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu saatten itibaren biz size ilan edene denk valilik olarak 'arkadaşlar evlerinize gidebilirsiniz' diyene kadar sizden rica ediyorum sokaklardayız, meydanlardayız" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi