Geçtiğimiz hafta başı Karabük Kent meydanındaki Atatürk Anıtına CHP'nin 96. kuruluş yıl dönümü çelenginin konulmasından sonra yaşanan çöp toplama olayına, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili çok sert tepki göstermişti.

Başkan Vergili, kendisini Atatürk düşmanı gibi göstermek için bu olayın bilinçli ve planlı yapılan bir provokasyon olduğunu, olay günü çekilen videolar ile ispat etmişti.

Kendisine karşı böyle provokatif bir eylemi yaptıran CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır'a ağır eleştiriler getiren Rafet Vergili "Benim için artık o CHP il başkanı değil, CHP'nin temizlik kolu başkanıdır." diyerek, adeta aşağılamıştı. Kendisini Atatürk düşmanı gibi kamu algısı oluşturmaya çalışanlara da "Benim Atatürkçülüğümü siz sorgulayamazsınız. Siz Atatürk ile ilgili ancak dedesinin tarlasında karga kovaladığını bilirsiniz ve başka da bir şey bilmezsiniz. Atatürk ile ilgili bir panel düzenleyin, ben de konuşmacı olurum" diyerek ağır eleştirilerini peş peşe sıralamıştı.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü bir basın toplantısı düzenleyerek, CHP İl Başkanına, provokasyonun içinde olan partililere ve Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'ye ağır eleştiriler yapan Rafet Vergili'nin konuşmaları kamuoyunda bir hayli yankı uyandırmıştı.

Başkan Vergili'nin bu ağır açıklamalarından sonra, gözler CHP İl Başkanı Abdullah Çakır'a çevrilmiş, karşı bir açıklama yapması beklenmiş ve CHP'nin İl Başkanına 'Temizlik kolu Başkanı' diyen Vergili'ye cevap vereceği öngörülüyordu.

Aşağılamalar içeren açıklamalar karşısında sessizliğini koruyan CHP İl Başkanı Çakır'a, şimdi kendi tabanından büyük tepkiler yağmaya başladı.

Abdullah Çakır, şimdi CHP içinde "Kendine temizlik kolu başkanı denilmesine ve bu aşağılamalar karşısında sessiz kalan kişi bizim il başkanımız olamaz. Partiyi de CHP İl başkanlığı makamını da rezil eden Abdullah Çakır,  konuşacak söz bulamadı ve sustu kaldı. Bu kadar eleştiriyi, aşağılamayı kabul etmiş oldu." şeklinde eleştirilere maruz kalıyor.
Editör: Haber Merkezi