YENİ DOĞAN BEBEKLERİNE KAHRAMAN ASKER ŞEHİT ASTSUBAY KIDEMLİ BAŞÇAVUŞ ÖMER HALİSDEMİR'İN İSMİNİ VERDİLER

HALİSDEMR

46 yaşındaki Yücel ve 41 yaşındaki Saadet Eken çifti, yeni doğan bebeklerine 15 Temmuz darbe girişimi gecesi darbeci generali alnından vurarak öldürdükten sonra şehit olan Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in adını verdi.

Ovacık İlçesi’nde kahvehane ve lokanta işleten Yücel ve Saadet Eken çiftinin 4’üncü çocukları Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dünyaya geldi. Eken çifti yeni doğan bebeklerine darbe girişiminin olduğu gece, Özel Kuvvetler’de görevli darbeci Tuğgenaral Semih Terzi’yi alnından vurduktan sonra şehit olan bordo bereli Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in adını verdiler.

Kahraman şehit astsubayın adını çocuklarına vermekten gurur duyduklarını belirten baba Yücel Eken, “Oğlum oldu. Vatana millete hayırlı olur dedik ve adını Ömer Halis verdik. İnşallah oğlum ileride onun gibi bir asker olur, devletimize, vatanımıza saygılı olur.

Bundan önce bir darbe daha görmüştüm. 10 yaşındaydım, büyük üzüntü yaşadım. Fethullah Gülen denen bela hocası başımıza böyle bir şey çıkardı. Cumhurbaşkanımız inşallah onu idam edecek, asacağız onu” diye konuştu.

3-5
Editör: Haber Merkezi