Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bugün öğleden önce Yenice’ye geldi. Yenice’de fidan dağıtımı etkinliğine katılan Bakan Pakdemirli, miting alanında yaptığı konuşmada Yeniceliler'e ve orman köylülerine müjdeler verdi.

Mitingde protokolün konuşmalarından sonra AK Parti Yenice Belediye Başkan Adayı Coşkun Güven kürsüye çıktı ve Bakan Pakdemirli’ye müjdeli haberler vereceğinden dolayı teşekkür etti.

Güven “Biz ‘Yenice İçin Şimdi Birlik Zamanı’ diyerek, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 17 yıldır milletimize ve memleketimize ve kutlu bir davaya hizmetin adı olan AK Parti çatısı altında yerel yönetimlerde hizmet etmek için bu yola çıktık. Sayın Bakanım ilçemiz muhteşem doğası ve tabiatıyla turizm kenti, orman ürünleri imalatıyla da sanayi şehri yolunda ilerlemekte. Ormanlarımız Yenicemizin hem bir süsü hem de vazgeçilmez bir gücü. Bu gücümüzün artarak devam etmesi yönünde bakanlığımızın her zaman bizlerin yanında olduğunu biliyoruz. Yine yakın tarihte devlet su işlerinin yatırım planı çerçevesinde Merkez Derebaşı köyümüzün dere ıslahı ile ilgili ödeneğin bu hafta içinde gelip yakın zamanda başlayacağını da sizlere müjdelemiş olalım. Tekrar Yenice’mize hoşgeldiniz ve sabırsızlıkla vereceğiniz müjdeleri bekliyoruz.” Diye konuştu.

Miting alanında kürsüye son olarak çıkan Bakan Pakdemirli şu konuşmayı yaptı;

“Fatih Sultan Mehmet’in emaneti Yenice’de, Yeniceli kardeşlerimle bir arada olmaktan dolayı son derece mutluyum. Bir fidan dağıtımı münasebetiyle buradayız, bununla alakalı da birkaç kelime edelim. Biliyorsunuz Yenice orman envaliyle meşhur. Orman ürünleri burada en ön planda. Orman demek Yenice demek, Yenice demek orman demek. AK Parti döneminde, 2002 yılında, tüm Türkiye’nin orman alanı yüzde 22 iken, 2023 hedefimiz yüzde 30. Bugün de yüzde 28’e geldik. 1,5 milyon hektardan daha fazla orman alanımızı artırdık. 7 milyar ağaç dikeceğiz dedik yani dünyadaki her kişiye bir ağaç dikeceğiz dedik ve bu yolda arı gibi çalışıyoruz. Bizim partimizin hükümetimizin en önemli özelliği biz az laf çok iş yaparız. Onlar söyler, biz çalışırız ve yaparız. Bu alanda da geçen gün OİSD raporunda son on yılda orman varlığını artıran ülkelerin arasında en ön seviyelerden birinde Türkiye. Orman çok önemli, ağaç çok önemli. Yeni birleşen bakanlığımızla Tarım ve Orman Bakanlığı bir araya geldi ve iki tane dev kuruluş bir arada. Ama bugün bunun yarattığı sinerji ve enerji çok daha iyi. Çünkü bizim tarımı ormanla, ormanı da tarımla planlamamız lazım. Ağaç olmayınca yağış olmuyor, yağış olmayınca su, su olmayınca da tarım olmuyor. Önümüzdeki günlerde bu ormanlardan orman köylümüz nasıl daha fazla gelir getirip alabilir, bu konularda da sizlere yeni yeni sürprizlerimiz olacak.

AK Parti bir hizmet partisi. Seyir terası, doğalgaz ile ilgili çalışmalar inşallah bitiyor. En yakın zamanda Yenice’de doğalgazına kavuşacak. Filyos Limanı, Yenice’nin şeklini değiştirecek. Onlar konuşur, AK Parti yapar. Türkiye’nin başına gelen en güzel şeylerden bir tanesi de Recep Tayyip Erdoğan, 16 yıldır da iktidarda.”  

Son 16 yıldır Tarım ve Orman Bakanlığı olarak Yenice’ye ne yaptı?

Bakan Pakdemirli “Tarım ve hayvancılık anlamında bugünkü rakamlarla 40-45 milyon liraya yakın hibe verilmiş. Tarımsal hasılamız artmış. Genç çiftçi projesine 2.2 milyon lira hibe vermişiz. Büyükbaş hayvanımız 9500’e, küçükbaş hayvanımız 3800’e gelmiş. Süt üretimimizde Yenice’de 9 bin tona gelmiş ve yüzde 100 artmış.

Orman ve su alanlarında da 30 milyon lira yatırım yapmışız. 9 tane dere ıslah etmişiz. 310 bin tane fidan dikmişiz. 4 tane mesire yeri, 255 aileye 2.5 milyon lira para vermişiz. Gelir getirici orman projesi de 11 köyde başlamışız, tamamlamışız ve 9 bin tane fidan dikmişiz. Şimdi Yenice’ye ait arkadaşlarım bölümlerine göre bazı müjdeleri açıkladılar.” Diye konuştu.

Bakan’ın Yenice Müjdeleri

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Yenice’ye müjdeler ile geldiğini belirterek, müjdeli haberlerini açıkladı ve şunları söyledi;

“Yenice Orman İşletme Müdürlüğü mülki hudutları sorunun çözülmesi için Yenice ilçesi Nodullar, Çakıllar, Karahasanlar’da sınır düzeltmesi yapacağız.  Yenice Orman İşletmemize personel takviyesi yapacağız. Şeker Mesire Yeri’nin süre uzatımını da gelmeden onayladık. GSM operatörlerinin haberleşme direklerinin kurulması için gerekli izinleri çok kısa bir sürede vereceğiz. 300 dekar alanda Kavaklığı, Ihlamur Bal Ormanına tahsis edeceğiz. Karşıyaka ve Göktepe mesire yerlerini tesis edeceğiz. Yenice Eko Turizm Projesini hazırladık, bu da Yenicemize hayırlı uğurlu olsun.

Orman köylerimiz türüf mantarı yetiştirmeye çok müsait. Bunu bütün orman köylerimize tavsiye ediyorum. Bir başlangıç olarak ta Göktepe köyünde 40 dekar alanda Kuşgüney’i türüf ormanına tesis edeceğiz. Türüf aşılı 450 adet meşe ve kestane fidanını da toprakla buluşturacağız. Türüf mantarlarının 5 yıl sonra olgunlaşmasıyla da orman köylümüz bu köyde yıllık 300 bin liralık ek gelir elde edecek. Yeniceli orman köylülerimizin ormanda yılın 12 ayı boyunca işlendirilmesi için gerekli çalışmaları da yaptık. Karşıyaka Mahallesinde 2B sorununu inşallah çözüyoruz, hayırlı uğurlu olsun. Yenice Organize Sanayi Bölgesine yeşil alan kazandırılarak, organize sanayi bölgesinin hemen yanındaki ormanlı alanın ibadethane, eğitim ve sağlık tesisi alanı olarak kullanılmasını sağlayacağız. Yeni başkanlık sisteminde vatandaşla devletin malını daha fazla paylaşmamız gerekiyor. Orman köylerimizin daha fazla kalkındırılması gerekiyor. Orman köylerimizden kentlere göç olmaması gerekiyor. Bunun için orman köylerimizde kalınabilecek gelir seviyesi gerekiyor. 2019 yılında 490 dekar alanda çalışma yaparak 30 bin fidanı da toprakla buluşturacağız. Orman köylerinde yaşayan 80 aileye 1.5 milyon lira hibe kredisi vereceğiz. 2019 yılında 4 tane köyde (Kahyalar, Doğancılar, Karaören, Güneysas) , 150 dekar alanda, 10 bin adet lavanta, ıhlamur ve kestane gibi fidan dikeceğiz. 3 yıl süre ile bakanlık olarak biz buna ücretsiz bakacağız. Sonrasında da 49 yıllığına ücret almadan orman köylümüze tahsis edeceğiz. Orman köylümüzün geliri artacak. Ayrıca 3 okul bahçesi, fakülte kampüsü, 3 ibadethane çevresi ve mezarlığa, 2 hastane ve sağlık ocağı bahçesine toplam 1000 adet fidan dikeceğiz. Bunların hepsi hayırlı uğurlu olsun. Destek bizden, üretim sizden.

Yenice Karabük’ün en batıdaki ilçesi ve Zonguldak’a açılan kapısı. Ama biz istiyoruz ki Yenice’de Türkiye’ye açılsın. İşte kaldı tam bir ay. Bugün 28 Şubat, kışın son günü. 20 Şubat tarihte post modern darbe. Türkiye sürekli olarak istikrarsızlaştırılmaya çalışıldı. Ve gerçekten 70’leri hatırlayalım, koalisyonlarla yüzdük. İhtiyaç malzemesi olan ne varsa temel ihtiyaç, bunların hepsini kuyruklarla, karnelerle aldık. Bakkallarda, benzin istasyonlarında kuyruğa girdik. 90’lı yıllarda da yine Türkiye istikrarsızlaştırıldı. 80’li yıllarda Özal geldi ve istikrara kavuştu, Türkiye ve prangalarını kırdı. Ve Özal tekrar ülkemizi gururlu bir ülke haline getirdi.  Ama 90’lı yılları koalisyonlarla kaybettik.

2000’li yıllarda AK Parti’nin gelmesiyle sizlerin de desteği ve teveccühü ile AK Parti ülkeyi yürekli hale getirdi ama su uyur düşman uyumaz. Siz bize destek olduğunuz sürece arkanızda başta kapı gibi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Yani koalisyonlar Türkiye’ye yaramıyor. Sizin de teveccühünüzle başkanlık sistemine geçtik. Başkanlık sistemine geçtik ne demek? Önümüzde 2023’e kadar bir zaman var. Bu zamanı bakanlık sisteminin oturmasını, genç olan demokrasimizin çeşit çeşit saldırıya uğramasına rağmen bizim istikrarlı bir döneme daha ihtiyacımız var. Ondan sonra gönlünüzde kim varsa ona verebilirsiniz ama eğer bu seçimler yerel seçimler olarak görülüp AK Parti’nin oyları düşerse yarın muhalefet kafamızda boza pişirir. Bizde 2023’e kadar kalamayız. Türkiye bu kadar seçime gitmemeli. Tüm istikrara rağmen 16 yılda 13 seçime gidilmiş. Bu seçim işini bir kenara atıp hizmetlere bakmamız lazım. Sizlere nasıl hizmet edeceğimize bakmamız lazım. O yüzden bu seçimler sadece Yenice’de Coşkun Güven’e olan güveniniz değil AK Parti’ye olan güveniniz ve AK Parti’ye olan tasdikinizin bir nişanesi olacak. Bu anlamda AK Parti’ye güveninizin devamını istirham ediyoruz. Evet 31 Mart’ı biliyorsunuz. Başkanımız da burada. 31 Mart’ta sandıkları Coşkun Güven’le coşturmaya var mısınız?  1 Nisan sabahı Güven’le uyanmaya var mısınız?”

Editör: Haber Merkezi