ALMANYA KARABÜKLÜLER DERNEĞİ, AVRUPA BİRLİĞİ BAKANI EGEMEN BAĞIŞ'DAN DESTEK İSTEDİ


 

20131220AW000318_01Merkezi Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti (NRW)'nin Gladbeck şehrinde yer alan Karabük Yeniceliler Derneği, Kurucular Kurulu Başkanı Abdullah Ören ve İcra Kurulu Başkanı Şaban Onur, Türkiye'nin Avrupa Birliği ( AB ) Bakanı Egemen Bağış'la görüşerek, derneklerine destek istediler. Ziyaret sırasında Karabüklü iş adamı ve Avrupalı Türk Demokratlar Birliği ( UETD ) Genel Başkan Yardımcısı ve Medya Birim Başkanı Dursun Döngel'de hazır bulundu.

Çeşitli ziyaretler amacıyla Almanya'ya giden AB Bakanı Egemen Bağış ile görüşen derneğin Kurucular Kurulu Başkanı Abdullah Ören ve İcra Kurulu Başkanı Şaban Onur, Hamm şehrinde düzenlenen özel kahvaltı programında AB Bakanı Egemen Bağış ile görüşerek, derneklerine destek istediler. Derneğin Kurucular Kurulu Başkanı Abdullah Ören, Bakan Bağış'a Kültür Bakanlığının Almanya'daki Türk derneklerine yönelik ne gibi katkı sağlayabileceğini sordu. Ören, Bakan Bağış'dan Türkiye'den özellikle düzenledikleri etkinlikleri için TRT Ses Sanatçısı istedi.

Ören konuşmasında, Almanya'daki Türk derneklerinin çeşitli konularda eksiklikleri olduğunu söyleyerek, “Etkinliklerimizde buradaki insanlarımıza kültürümüzü tanıtmak istiyoruz. Bu konuda zaman zaman zorluklar yaşıyoruz. Özellikle düzenlediğimiz kültür gecelerinde ses sanatçısı konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Biz dernek olarak, popülizimden uzak gerçek anlamda kültür hizmeti sunmak istiyoruz. Bu tür etkinliklerimizde TRT Ses Sanatçısı konusunda bize destek olabilirseniz seviniriz. Diğer konularda devletimiz bizimle yakından ilgileniyor”' dedi. İcra Kurulu Başkanı Şaban Onur ise, Bakan Egemen Bağış'ın yurt dışındaki insanlara verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, Türkiye'nin, Almanya'daki derneklere destek olmasını istedi. Onur, dernekler olarak Türkiye'nin derneklere verebileceği ciddi imkanlar olduğunu belirterek, Bakan Bağış'tan, Safranbolu Evleri'nin Almanya'da sergilenebilmesi için destek istedi. Onur ayrıca, “ Bizler Karabük Yeniceliler Derneği olarak, ülkemizden kilometrelerce uzaklıkta kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz. Özellikle Avrupa'daki son ekonomik sıkıntılar buradaki insanlarımızın ülkemize olan özlemini kısıtladı. Buradaki çocuklarımızın ülkemizi daha iyi tanıması ve kültürümüzü yaşatabilme adına ciddi çalışmalarımız var. Bu anlamda da Safranbolu Evleri'ni burada sergilemek istiyoruz. Dernek olarak her yıl düzenlediğimiz Göktepe Yayla Şenliği festivalinde Safranbolu Evleri'ni sergilemek istiyoruz. Bu konuda sizlerin desteğini bekliyoruz '' dedi.

Bakan Bağış ise bakanlık olarak üzerlerine düşen ne gerekiyorsa yapacaklarını belirtti. Bağış, Safranbolu Evleri'nin UNESCO tarafından Dünya Miras listesine alındığını kaydederek, Karabük Yeniceliler Derneği'ne bu mirasa sahip çıktıkları için teşekkür etti.