MHP’Lİ MİLLETVEKİLİ ADAYI DURMUŞ YALÇIN SUSTU, AK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANI AKSOY AÇIKLAMASINDA ONU DESTEKLEDİ


 

SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI NECDET AKSOY, TÜM ADAYLARA EŞİT MESAFEDE OLDUĞUNU İFADE EDERKEN, KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ’NİN “PARTİMİN ADAYLARINDAN YANA TARAFIM” AÇIKLAMASI KENDİSİNE HATIRLATILDI


 

necdet-durmus-destek

Karabük Haber Gazetesi, MHP Karabük Milletvekili adayı Durmuş Yalçın’ın geçtiğimiz yerel seçimlerde AK Parti’ye çalıştığı iddiasını gündeme getiren bir haber yapmıştı.

Gazete, haberini Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un açıklamalarına dayandırarak kaleme almış ve okuyucuları ile paylaşmıştı.

Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy'un, söz konusu haberde de yer aldığı gibi MHP Adayı Yalçın’ın geçtiğimiz yerel seçimlerde evinde seçim toplantıları yaptıklarını ve kendilerine destek verdiğini ifade eden açıklamalarını gündeme getirmişti.

Habere konu olan MHP adayı Durmuş Yalçın daha hiçbir açıklama yapmadan, Başkan Aksoy’un, Yalçın’a destek verircesine bir açıklama yapması, hem MHP’lileri, hem de AK Partilileri bir hayli şaşırttı.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy yayınladığı basın açıklamasında, MHP Milletvekili Adayı Durmuş Yalçın’ın kendisini ziyareti esnasındaki konuşmalarda geçen bazı cümlelerin çarpıtılmaması gerektiğini, bu ziyaretin ve konuşmaların tamamen dostça ve hiçbir art niyet olmadan gerçekleştirildiğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde diğer Siyasi Partilerin Milletvekili adaylarının ziyaretleri gibi, Milliyetçi Hareket Partisinin Karabük Milletvekili Adaylarının da kendilerine nezaket ziyaretinde bulunduklarını dile getiren Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy “Durmuş bey geçmişten de tanıdığım, Karabük’ümüzün sevilen iş adamlarından da birisidir. Bununla birlikte Belediye Başkanı olarak her kesime eşit ve aynı samimiyet ile yaklaştığımı şahsımı tanıyan herkes çok iyi bilir.

Ziyaret esnasında yaptığım açıklamalardan dolayı bazı yanlış anlaşılmaların olduğu ve bu yanlış anlaşılmaların haber yapılarak yerel basın kuruluşlarımızdan birinde maalesef üzülerek okumuş bulunmaktayım.

Durmuş bey herkes gibi benimde sevdiğim ve saygı duyduğum bir insandır. Bu nedenle açıklamalarımızda hiçbir art niyet olmadığını yeniden belirtmek istiyor, demokratik bir süreç olan seçimlerde tüm adaylarımızın haklarında Cenabı Hak’tan hayırlısını niyaz ediyorum” dedi.

Karabük’ün MHP’li Belediye Başkanı Rafet Vergili, her yerde partisinin adaylarına son derece destek verirken ve kendi partisinin adaylarından tarafa olduğunu net bir şekilde sergilerken, Safranbolu'nun AK Partili Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un ise tüm partilerin adaylarına karşı eşit mesafede olduğunu belirtmesi, şaşkınlıkları bir kat daha artırdı.