AK PARTİ İL BAŞKANI İL VE İLÇE KONGRELERİNİN TAKVİMİNİ AÇIKLADI


 

15 EYLÜL’DE BAŞLAYAN TAKVİM İLE 22 ARALIK TARİHİNE KADAR TÜM YURT GENELİNDE İL VE İLÇELERİN KONGRELERİNİ YAPARAK, 5. OLAĞAN BÜYÜK KONGRE İLE SONUÇLANACAK


 

OVACIK VE SAFRANBOLU İLÇE BAŞKANLARININ YERİ TEKRAR GARANTİ ALTINDA MI..?


 

akp-kongre3

 

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek, kongre takvimini açıkladı.

Saylar, kongre süreci ile ilgili şu açıklamada bulundu;

“Gerçekleştirilecek olan 5. Olağan Kongre takvimi 15 Eylül 2014 tarihinde başlamıştır.

22 Şubat 2014 tarihinde il kongrelerinin sonuçlanması ile Büyük Kongreden önceki süreç tamamlanmış olacaktır.

5. Olağan Kongre sürecimizin ilk ve en önemli aşaması köy ve mahalle delege seçimleridir.

Delege seçimleri parti içi demokrasinin temel taşıdır. Bunun için delege seçimleri köy, mahalle ve beldelerimize kayıtlı tüm üyelerimizin katılımı ile mahallinde ve sandık konularak yapılacaktır.

Delege seçimleri partimizin ve toplumumuzun her kesimini kucaklayan adil bir anlayış ile Tüzüğümüzde ve Yönetmeliğimizde belirtilen kıstaslar ve ilkeler göz önüne alınarak gerçekleştirilecektir.

İlimiz, İlçemizdeki delege seçimleri tüm köy ve mahallerimizde önümüzdeki yakın günlerde yapılacaktır. Böylece parti içi demokrasinin ve seçmenimizle bütünleşmenin en önemli temeli köy ve mahallerimizde atılmış olacaktır.

akp-kongre-1Daha sonra Kongre takvimine uygun olarak 1 Kasım – 31 Aralık 2014 tarihleri arasında İlçe Kongreleri ve 22 Kasım 2014 – 22 Şubat 2015 tarihleri arasında da İl Kongreleri gerçekleştirilecektir.”

KONGRELERE TEK LİSTE İLE GİDİLECEK

AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar’ın açıklamalarından sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

“İlçeler ve il kongrelerine tek liste ile mi gidilecek?” sorusuna İl Başkanı Saylar “Genel merkezimizin talimatı ve tavrı tüm kongrelere tek liste ile gidilme yönünde, eğer tersi bir durum olursa kararı ve tasarrufu genel merkezimiz yapacaktır.” Diye cevapladı.

SAFRANBOLU VE OVACIK İLÇE BAŞKANLARI İLE GÖRÜNTÜ VERDİ

İl Başkanı Timurçin Saylar’ın Kongre takvimi ile ilgili düzenlediği basın toplantısında, Ovacık İlçe başkanı Muharrem Öter ve Safranbolu İlçe Başkanı Ahmet Güneş ile birlikte basına görüntü vermesi, “Bu ilçe başkanları yerinde kalacak” mesajını verdi.

akp-kongre-2AK Parti’nin Safranbolu ilçe Başkanı Ahmet Güneş ile Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un arasında uzun bir süredir soğuk rüzgarlar estiği biliniyor.

Aksoy’un, İlçe Başkanı Güneş’i istemediği ve önümüzdeki kongrede Güneş’in tekrar ilçe başkanı olmaması için çalışmalar içinde olduğu da kulislerde konuşulmakta.

Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy’un, ilçe başkanı Ahmet Güneş’e karşı bulunduğu tutumun bilindiği halde il başkanı ile görüntü vermesi, önümüzdeki günlerde sıcak anların yaşanacağının işareti olarak ta görülüyor.