AK Parti ülke genelinde olduğu gibi Karabük ilinde de kongre süreçlerini başlattı.

Dün Eskipazar ilçe kongresini gerçekleştiren AK Parti, bu gün ise Yenice ilçe kongresini yaptı.

Erdal Yirmibeş’in tek aday olarak girdiği ilçe kongresi Yenice Orman İşletme tesislerinde yapıldı.

Karabük Bölge Koordinatörü, Bursa Milletvekili Mustafa Eskin’in divan başkanlığında gerçekleştirilen kongreye, Milletvekilleri Cumhur Ünal, Niyazi Güneş, İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan, ilçe belediye başkan adayları, ilçe başkanları, MHP Yenice İlçe Başkanı, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda milletvekili katıldı.

Kongrede ilk konuşmayı ilçe başkanlığını devir eden Yılmaz Kırık yaptı ve sırasıyla İl Başkanı İsmail Altınöz, Niyazi Güneş, Cumhur Ünal ve Mehmet Ceylan da birer konuşma yaptılar.

Son olarak AK Parti Yenice İlçe Başkanlığına tek aday olan Erdal Yirmibeş partililere bir konuşma yaptı. Yirmibeş konuşmasında Yenice’nin doğalgaz, organize sanayi bölgesi gibi beklentilerini getirmeye gayret edeceklerini belirtti.

Kongrede delegelerin kullandığı oy ile Erdal Yirmibeş Başkanlığında yeni ilçe yönetimi şu isimlerden oluştu; Adem Genç, Ahmet Mısırlı, Aykut Hacıyirmibeşoğlu, Fahri Çanakçı, Gülber Ekmekçi, Hasan Cıbır, Kadir İnam, Mehmet Sinan Ören, Metin Cıbır, Muhammet Demirci, Sabri Kökçü, Songül Kızılsu, Şefik Kırık ve Umut Karadayı.