Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Seyit Ahmet Karabacak MHP’den Karabük Milletvekili adayı olmak üzere bulunduğu görevden 17:00 öncesinde istifa etti.

Kamuoyunda ismi konuşulan Belediye Başkanı Rafet Vergili ve MHP İl Başkanı Adem Kar'ın aday olmaması üzerine, görevinden istifa ederek aday adaylığı sürecine dahil olan Ahmet Karabacak'ın 1. sıra adayı olarak seçime katılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Karabük Siyaset ve Cemiyet hayatının tanınmış ismi Karabacak, geçtiğimiz günlerde “Başta siyasi camiam ve esnaf camiası olmak üzere, hemşerilerimizden büyük bir destek aldım. Ben önce Karabük, sonra da Türk Milliyetçisi bir insanım, her ne şartta olursa olsun Cumhur ittifakına, yani milli ittifaka destek vereceğiz. Ancak arkadaşlarımız, ağabeyimiz, büyüğümüz, bizi zaferlere alıştıran insan Sayın Rafet Vergili Ağabeyimizin aday olmaması durumunda benim aday olmam noktasına bana baskı yapıyor. Hem camiamızın gür sesi olarak Sayın Ağabeyimizle birlikte yürümek, hem de başta esnaf camiası olmak üzere, tüm Karabük’ü parlamentoda temsil etmek üzere bu göreve seve seve talip olmaya hazırım.” diye açıklama yapmıştı.

Editör: Haber Merkezi