Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Karabük basını ile kahvaltıda bir araya geldi.

Karabük’te faaliyet gösteren yerel basın yetkilileri ve çalışanları ile bir araya gelen Başkan Vergili “Bugün 10 Ocak çalışan gazetecilerin hatırlanma günü, tüm Türkiye'de aynı şekilde kutlanmakta. Senede 1 gün olsun, çalışan gazeteciler olarak hatırlanmaktasınız. Bunun aslında senede bir gün olacak bir hadise değil, daha da fazla olabilirdi. Şöyle söyleyeyim; Türkiye'de basın yerini bulmuş,  aslında özgür basın veya basın özgür değil tartışmaları pek yerinde olmadığını görüyoruz. Daha üst kesimler bizi fazla ilgilendirmiyor ama bizi burada istediğiniz gibi eleştirebiliyorsunuz, istediğiniz gibi bizim hakkımızda konuşabiliyorsunuz. Buda aslında bizim için o kadar zor bir şey değil. 15 yıldır bu güne kadar hiçbir gazeteciyle davalık olmadım, buda bizimle ilgili iyi bir anekdot. 10 Ocak çalışan gazeteciler gününüz tekrardan kutlu olsun.” Diye konuştu.

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç’ın Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın “TPAO Karabük’te Petrol arayacak” açıklamasını gündeme getiren Rafet Vergili şu açıklamaları yaptı;

“Karabük ile ilgili petrol olayını bilemiyorum ama Zonguldak'tan buralara gelen kömür havzası olduğunu biliyoruz duyuyoruz.

Şimdi petrol mü arayacak, gaz mı arayacak onu da bilmiyoruz. Kömürün olduğu yerde doğalgaz olma ihtimali çok yüksektir. O arkadaş Karabük'e yeni haberler vermeye çalışıyor. Bunlar vatandaşın düşüncelerini, taleplerini çok iyi takip etmemeyle alakalı. Sonra bunların altına şöyle yorumlar oluyor; Her seçim zamanı petrol çıkıyor, gaz çıkıyor biliyorsunuz 2009'da da doğalgaz yakıyorlardı. Biliyorsunuz şimdi de petrol havzalarına geçtiler herhalde.

Eğer siyaset yapacaksan, siyaseti şehrin merkezinde içinde yapacaksın. Biz Ali Bey'den çok umutluyduk, aslında bilmiyorum şuandaki düşünceleriniz nasıl Ali Beyle ilgili ilerdeki günlerde sizin ne yazacağınızı tahmin ediyorum.”

“AK Parti’de aday’ın kim olacak, 8 aday adayında kim olursa sizin için avantaj olur” şeklinde bir soru üzerine Vergili’nin açıklaması şöyle oldu;

“Bizim için kim aday fark etmez, kim olursa olsun. Karabük'te AK Partinin adayı A olmuş, B olmuş hiç fark etmiyor ki düşünebiliyor musunuz bir yerde 8 tane belediye başkan adayı olan bir şehir. Partide kendi aralarındaki yarışı bitiremediler, içlerinden bir tanesiyle Karabük'te yarışacağım bu konuda sıkıntıları gittikçe çoğalıyor.

Bence aday kim olmuş fark etmiyor, ciddi diyorum. Şuanda gündem olan 2-3 tane aday ısrarla konuşuluyor ama AK Parti farklı bir şekilde de çıkabilir. Yani ‘ben sizi beğenmedim, siz o kadar iyi değilsiniz, yeterli değilsiniz’ deyip, Ankara'dan bir adayda gelebilir.”

Başkan Vergili, gazeteciler ile buluştuğu kahvaltıda Karabük Belediyesinin çalışmaları ve diğer faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi.