Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, dün akşam Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısına misafir oldu.

Karabük TSO Meclis toplantısında Eskipazar Organize Sanayi Bölgesini konu alan Başkan Vergili, burada çok yanlış politikaların izlendiğini ve kamuoyunun kandırıldığını öne sürdü.

Vergili, Eskipazar OSB’de firmalara yer sattılar ama yatırım yapan yok ve OSB2de yer kalmadı diye şimdi övünüyorlar.” Dedi.

“Eskipazar OSB’den yer Satmak Marifet Değil”

Başkan Vergili açıklamasında; “Eskipazar Organize Sanayi Bölgesini söyleye söyle kurdurdum. Fakat Eskipazar Organize Sanayi Bölgesinde yanlış bir politika izlenmeye başlandı. Arsa satıp, para kazanma yoluna gidildi. Elindeki fazla parayı bir yere koymak isteyen kişilerde buradan büyük araziler aldı. Ama hiç kimse yatırım için bir temel kazmadı. Bunu da çok büyük bir başarıymış gibi ‘Eskipazar Organize Sanayi Bölgesindeki yerler satıldı, alt yapı ihaleleri yapılıyor’ diye reklamları yapılıyor. Burada çok büyük bir yanlışlık var. Ben Eskipazar Organize Sanayi Bölgesinde yetkili bir kişi olsaydım, yatırım yatmak isteyen kişiye orayı bedavaya verirdim. Yatırımından sonra 3 sene sonrası için de katkı payı isterdim. Başarı o zaman olurdu. Ankara’dan birilerine arsa satmak bir başarı değildir. Burada siyasilerin büyük hatası oldu.” Diye konuştu.

Başkan Vergili, Milletvekili Ali Keskinkılıç'a Gönderme Yaptı

“Ben bugüne kadar lafımı hiç esirgemedim.” Diyen Rafet Vergili, AK Parti Karabük Milletvekillerine de  göndermeler yaptı ve “Yaş itibariyle bir Belediye Başkanı olarak değil. Karabük’ün bir abisi konumundayım. Bu Memleketin iki tane Milletvekili var. Bir tanesi sosyal tarafta, diğeri Bakanlıklarda çalışmış. Sanayi Bakanlığında çalışmış ve MKE de(Makine Kimya Endüstrisi) Genel Müdürlük yapmış bir arkadaşımız. Yatırımın ne olduğunu iyi bilen ve o yörenin bir çocuğu. O yörenin bir çocuğu olarak MKE’ de veya Ankara’dan bir sanayicinin yatırım yapması için hangi teşebbüste bulunmuş ve kimi getirmiş oraya? Arsa satmak bir şey değil 300-500 TL’den. Organize Sanayi olarak ticari bir kuruluş değilsin.” İfadelerini kullandı.

Başkan Vergili eleştirilerini şu ifadeler ile sürdürdü;

“Organize Sanayi ne demek? Müessir bir sisteme yer sağlamak, bunların fabrika yapmalarını sağlamak. İstihdamı sağlamak için bileşenlerin toplandığı bir yer demek. Onlara orada elektrik sağlamak yol ve su sağlamak demek. İşçi servisine kadar düşünebilecek tarifi biz onlara söyledik. Devlet Demiryolları ile bile konuşulsa işçinin trenle servisinin dahi yapılabileceği bir bölge orası. Bu kadar mükemmel bir yer. Orada şu anda herkes arsa tüccarlığında. Ben kendilerine şunu tavsiye ediyorum. Arsa tüccarlığını bıraksınlar, bir atölye açacak adam bile varsa bedava yer versinler. Eskipazar’ın halkı aynı şu anda Karabük Organize Sanayinin akıbetini yaşıyor. Herkes yerlerini almış ve bekliyor. Arsa para yapsın diye. Ama hiç kimse bir şey yapmadan günlere biriktirmiş olacak. Onun için bunlarla ilgili iyi bir çalışma yaparsanız, bunları dile getirirseniz yatırım yapılması ile ilgili, şu anda da zaten siyasi bir ortam tekrardan ortaya çıkıyor.

Ben aday olurum, olmam. Siyasi olarak zaten çalışırım. Onda bir problem yok. Bunları da hiç çekinmeden söylerim. Çünkü bize önce yatırımcı lazım. Arsa satmak değil. Biz tüccar değiliz. Çok yanlış mantık bunlar. Bizim şu andaki en özel yapmış olduğumuz işlerden bir tanesi devrin yatırımı olarak, çöp toplama depomuz oldu ve cebimizden de bir kuruş para çıkmadan bu çöp toplama deposunu yaptık. Müteahhit e verdik. İki sene sonrada üretilen elektrik den pay alacağız. Ama o tarihte elimizde toplamış olduğumuz paralardan on dört milyon TL para vardı, hiçbir şey yapmasak on dört tane araç alabilirdik. Parayı dağıtalım dağıttıramadık, makine alalım alamadık. Şu anda bankada on dört milyon TL si var Çevre Birliğinin. Bunlar önemli bir stratejidir. Bunlara biraz fonksiyon katmak, zamanı iyi değerlendirmek. Bunlar önemli bir olay. Ticaret Odası da bunlarla ilgili sık sık ortaya görüş koyup, bunlarla ilgili Milletvekillerinin ve Belediyelerin çalışmasını sağlarsa da başarılı olur.”

ic-1-5

Editör: Ergün Başkaya