Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin yalnız bırakmadığı çocuklar gece boyunca gönüllerince eğlendiler. 

Değişik yaş guruplarında düzenlenen halat çekme, sandalye kapma, çuval yarışı, mendil kapmaca, deve cüce gibi eski oyunların oynandığı etkinlikte çeşitli ödüller verildi.

Etkinlik sonrası bir açıklama yapan Belediye Başkanı Elif Köse, “ Bizim çocukluğumuzda keyifle oynadığımız ancak yeni neslin bilmediği unutulmaya yüz tutmuş geleneksel Türk oyunlarını Safranbolu Belediyesi Beden Eğitimi Öğretmenleri tarafından düzenlenen bir etkinlikle gerçekleştirdik” dedi.

Hali hazırda içerisinde bulunulan Erdoğan Caymaz Yeni Nesil Spor Salonumuzu oldukça etkin kullandıklarını ifade eden Başkan Köse, “Bundan sonra da 6 – 13 yaş gurubundaki çocuklarımıza bu tür oyunları oynatarak hem biraz teknolojiden uzak tutmak, sosyalleşmeyi öğretmek ve keyifli vakit geçirmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Görüyoruz ki hem çocuklar hem de aileler çok mutlu” diye konuştu.

HEDEFİMİZ 100 İDİ, 200'Ü AŞKIN ÇOCUĞUMUZ GELDİ

Bu gün yapılan etkinlikte 100 çocuk hedeflediklerini belirten Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “200’ün üzerinde çocuğumuzla bir aradayız. Ben onların böylesine mutlu olduklarını gördükçe, çok daha mutlu oluyorum” şeklinde konuştu. 

Gece boyunca aileler ve çocukların Başkan Elif Köse’ye olan ilgi ve sevgi gözlerden kaçmazken, yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Editör: Ali Aslankaya