Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Köse mesajında şu ifadelere yer verdi;

‘’İnsanın en temel ihtiyaçlarından biri iletişimdir. İnsanlık tarihi iletişim sağlayarak evrimleşmiş, iletişim sayesinde Dünya'ya birbirinden farklı pencerelerden bakabilmiştir. Basın ise bu iletişim ağının ana kaynağı olmuş, insanlara haber alma özgürlüklerini sağlamış ve onlara objektif, net ve herkes tarafından anlaşılır bir platform oluşturmuştur.

Ülkemizde özellikle 1960'lı yıllardan beri oynayan her taşta ilk olarak basın susturulmuş ya da gazetecilik hakları kısıtlanarak kalemleri köreltilmeye çalışılmıştır.  Ne var ki o yıllardan bu günlere kadar hala objektif bir şekilde gece gündüz demeden, en kötü hava koşullarında, afetlerde ya da savaşın ortasında toplumun haber alma özgürlüğü için çalışan gazetecilerimiz var. Sadece ulusal değil, yerel basında da doğru habercilik anlayışıyla şehir, kent veya köyünde yöre halkına haber ulaştırmaya çalışan siz değerli basın mensuplarımızı da ayrıca tebrik ediyorum.

Bir kentin tarih, kültür ve yaşayışını ayakta tutabilmenin en önemli yolu, o kentin yerel basınını desteklemektir. Yerel basın o kenti tanımak ve arşivlemek için en doğru kanallardan biridir. Birebir yöre halkıyla temasta olduğu için insanını tanır, ekonomisinin analizini doğru yapar ve bölgenin ihtiyaçlarını yerinden tespit ederek, göz önüne sunar. B

u bağlamda özellikle Safranbolu ve Karabük’te hala yerel gazeteciliği ayakta tutmaya çalışırken, bir yandan da kenti doğru tanıtmak için emek veren siz değerli basın mensuplarımıza canı gönülden teşekkür ediyor cümlelerimi Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün o nadide sözleri ile bitiriyorum; ‘Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir."