KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ile Safranbolu Devlet Hastanesi Başhekimi ataması Sağlık Bakanlığı tarafından yapıldı.

KBÜ Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nihat Yılmaz ile Safranbolu Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Erkan Andaç'ın geçtiğimiz günlerde sözleşmeleri uzatılmamış ve görevleri sonlandırılmıştı. Karabük kamuoyunda çok tartışılan başhekimlerin görevlerine son verilmesi  olayı uzun bir süre gündemden düşmemişti.

Genel seçimler öncesi kamuoyu tepkisini göz önünde bulunduran Sağlık Bakanlığı iki başhekimi de görevlerine iade ederek, sözleşmelerini uzattı.

KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Nihat Yılmaz ile Safranbolu Devlet Hastanesi Başhekimi Erkan Andaç'ın bir nevi görevlerine iade edilmesi, AK Parti içinde yeni tartışmalara yol açacak mı?

Başhekimlerin görevlerinin sonlandırılması, AK Parti il Başkanı AV. İsmail Altınöz ile Safranbolu ilçe Başkanı Av. Mehmet Sarı'ya mal edilmiş, Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ile Niyazi Güneş ise bu olaydan kendilerinin kamuoyu tepkisi almaması için Sağlık Bakanlığı ile görüşerek her iki başhekimin görevine iade edilmesini istemişti.

Şimdi vekiller ile teşkilatlar arasında bir huzursuzluk yaşanacağı, siyasi iradenin zafiyete uğradığı yönünde tartışmalar başlayacak mı?

Son olarak Safranbolu Devlet Hastanesi Başhekimi Erkan Andaç, AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Mehmet Sarı’nın kendisine attığı bir mesajı bazı kişiler aracılığı ile sosyal medyalarda yaydırmıştı. Gelişen tüm bu olaylardan sonra Andaç'ın Başhekimliğe geri iade edilmesi Safranbolu İlçe Başkanı Mehmet Sarı'nın istifasını getirecek mi?

Kısacası Başhekimler görevden alınınca çok tartışma olmuştu. Görevlerine geri iadesi ise daha fazla tartışmalar doğuracak mı?