Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.

Önümüzdeki Ekim ayında yapılması beklenilen Genel Merkez kongresinde, Genel Başkan Yardımcısı Recep Akyel’in Genel Başkanlığa aday olduğunu açıklaması ile bir hayli zor günler yaşayan Yunus Değirmenci'ye, şube başkanlarına, şube yöneticilerine ve üst kurul delegelerine sendikanın kasasından usulsüz şekilde paralar gönderdiği iddiası ile Savcılığın inceleme başlattığı ifade ediliyor.

Sendika Genel Merkezindeki Muhasebe bölümünde çalışan bir personelin banka hesapları üzerinden kongrede oy kullanacak üst kurul delegelerini ikna edebilmek için Değirmenci’nin paralar gönderdiği iddia ediliyor.

Öte yandan tüm şube başkanları ve yöneticilerine kendisini destekledikleri yönünde sosyal medyalardan açıklama yapmaları için baskılar kurduğu da konuşuluyor.

4 Kişilik Genel Merkez Yönetim Kurulunda iki oya sahip olan Yunus Değirmenci, Bayram Altun'un imzası ile arzu ettiği tüm kararları alabiliyor ve istediği yere istediği kadar ödemeler yapabiliyor.

Geçtiğimiz yılda İskenderun D.Ç'de Bayram Altun ve Yunus Değirmenci'nin işten attırdığı iddia edilen Fuat Kurtça isimli şahsın hesaplarına da yine Değiremnci'nin 100 Bin TL Para gönderdiği banka dekontları ile sosyal medyada paylaşılmıştı.

Fuat Kurtça isimli şahıs kendi Facebook hesabından "Yunus Değirmenci, beni susturmak için bana 100 Bin Lira rüşvet gönderdi. İşte dekontlarını da paylaştım. Beni para karşılığı susturamayacaksınız" şeklinde ifadelerde bulunmuştu.

Ekim ayında yapılacak olan Özçelik İş Sendikası Genel Merkez kongresinde 260 üst kurul delegesi oy kullanacak.

Editör: Haber Merkezi