Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, geçtiğimiz günlerde Yenice merkezde yaşanan yangın ile ilgili Karabük Net Haber olarak yaptığımız haberlere bir açıklama getirdi.

Zeki Çaylı, açıklamasında özetle; “Yangın üzerinden siyaset yapmanın ve karalamada bulunmanın insanı vecibelerle uyuşmadığını.”

“Yangın sonrasında getirilen haksız eleştiriler, bilinmeden yapılan yorumlar ve karalamalar kurumumuzu çok incitmiştir ve tahammül sınırını aşmıştır. Bu arkadaşlarımızı sağlıklı bir şekilde vicdanı empati yapmaya davet ediyoruz.”

“Yangın üzerinden ortamı ne olursa karalama yapanları, bilmeden, görmeden yorum yapanların eleştirilerini kabul etmemiz mümkün değildir.”

“Zeki Çaylı’yı karalayayım, karşıda ne olursa olsun dirsek temas içinde olurum diyenleri ve yangın üzerinden, bilmeden, görmeden, kulaktan dolma bilgiler ile karalamalarda bulunanları, her zaman çamur at izi kalsın zihniyetinde olanları, şahsım ve çalışanlarımın adına, önce Yüce Allah’ımıza sonra da vicdan sahibi halkımıza havale ediyorum.”

Zeki Çaylı açıklamasında eleştirilerimiz karşısında ne kadar öfke duyduğunu her türlü cümlelerle defalarca ifade etmiş.

Fakat yaşanan yangın ile ilgili ana eleştiri konusu olan 3 ayrı iddiaya hiç ama hiç değinmemiş.

1-) Yenice şehir merkezinin tam göbeğinde yaşanan yangına itfaiye neden geç müdahalede bulundu?

2-) Yangına müdahale etmeye gelen bazı itfaiye araçlarının deposundaki su gerçekten donmuş mu?

3-) Yangına müdahale edilen hortumlar patlak ve delik mi?

Sayın Belediye Başkanı bu üç sorunun asla ama asla cevabını vermemiş.

Sadece yapılan eleştiriler karşısında ne kadar öfkelendiğini ne kadar sinirlendiğini ve bizden ne kadar nefret ettiğini tüm çıplaklığı ile ortaya sermiş.

“Yaşanan yangın üzerinden eleştiri yapılmaz.” Demiş.

Zeki Çaylı, bu üç soruya cevap versin ve biz yalan haber yapmış olalım.

Ama yangında Yenice itfaiyesinin kabul edilemez aksaklıkları ile ilgili iddialara hiç açıklama getirmemesi de ayrıca düşündürücü bir konu.

Çaylı, açıklamasında nefret ve kin kusacağına bu üç soruya açıklık getirirsin.

İddialara hiç ama hiç değinmemesi Karabük Net Haber’in ne kadar doğru bir haber yaptığını bir kere daha aslında kendi açıklamasıyla teyit etmiş olmuyor mu?

Zeki Çaylı, bu üç soruya kamuoyunun da inanacağı ve delileri ile lütfen açıklık getir…