Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi Yenice İlçe Başkanı Ergün Karakırık’ı göndermek için parti içinde bir operasyon başlatmıştı.

MHP’nin 15 Kişilik Yenice İlçe yönetiminden 12’sinin imzasını alan Zeki Çaylı, İlçe Başkanı Ergün Karakırık’ın yerine Aycan Telli’yi getirmek istemişti.

MHP Yenice İlçe Teşkilatını kendine göre dizayn etmek için başlattığı operasyonun adeta altında kaldı ve MHP İl Başkanlığı ile Genel Merkez Ergün Karakırık’ın ilçe başkanlığında kalmasına karar verdi.

ZEKİ ÇAYLI’YE SERT UYARI

MHP Genel Merkezinden gelen iki yetkilinin, AK Parti’den ihraç edildikten sonra 2019 Yerel seçimlerinde MHP’den Belediye Başkanı seçilen Zeki Çaylı’yı sert bir şekilde uyardıkları öğrenildi.

Belediye Başkanı olarak ilçe teşkilatına karışmaması, İlçe Başkanı ile uyumlu çalışmak zorunda olduğu kendisine belirtilirken, MHP Genel Merkezine de kendisi ile ilgili çok sayıda şikayet geldiğinin de söylendiği ifade ediliyor.

İlçedeki siyasi kulislerden edinilen bilgilere göre; Belediye Başkanı Zeki Çaylı’ya yapılan ihtarların çok sert olduğu ve ihracı gündeme gelebileceği yönünde.

MHP teşkilatları ile bu tür çatışmalar içinde olduğu müddetçe ve kendisi hakkında gelen şikayetlerin devam etmesi halinde ihraç edilebileceği söylenerek, MHP’nin diğer siyasi partiler gibi olmadığı hatırlatılmış.

MHP GENEL MERKEZİ, ZEKİ ÇAYLI’YI TAKİBE ALDI    

Zeki Çaylı’nın İYİ Parti’ye geçmesi halinde şimdiden alt yapı oluşturmaya çalıştığı, kendine yakın bazı isimlerin İYİ Parti’ye gönderdiği ve bu yöndeki iddiaları da MHP İlçe Başkanı Ergün Karakırık’ın Genel Merkez’de dillendirdiğinden, MHP Genel Merkezi tarafından soruşturulmaya başlandığı da siyasi kulislerde konuşuluyor.   

MHP Genel Merkezi tarafından sert ithamlarda bulunulmasından sonra, Zeki Çaylı’nın İYİ Parti iddiaları ile ilgili sert bir açıklama yapmak zorunda kalmış, MHP’den başka bir partide asla siyaset yapmayacağını, yaparsa da kendisinin şerefsiz biri olarak anılacağını da açık bir şekilde ifade etmişti.

ZEKİ ÇAYLI’NIN GİDECEK BİRYERİ KALMADI

AK Parti’den ihraç edildikten sonra MHP’den Belediye Başkanı seçilen Zeki Çaylı, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin zigzaglar çizen ve siyasi sorunlu bir kişi tablosu çizen kimsenin gözünün yaşına bakmayacağını çok iyi bildiğinden, Ergün Karakırık operasyonunu hemen kapatmak zorunda kaldığı da konuşuluyor.

MHP içinde sürekli sorunlar çıkaran bir görüntü verdiğinden ihracı görünce, başka gideceği bir parti kalmadığından artık kafasını eğdiği de ifade ediliyor.

Editör: Haber Merkezi